Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έγινε η πρώτη σύλληψη μετά τις «αποκαλύψεις» του Αντώνη Κάντα

Συνελήφθη ο 78χρονος Δημήτρης Παπαχρήστος αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann το 2000

kantas600_271213

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας ο 78χρονος έμπορος όπλων Δημήτρης Παπαχρήστος, ένα από τα πρόσωπα που έχει κατονομάσει ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας στην απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΚΑΙ, ο κ. Παπαχρήστος, ήταν αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW) και είχε κατονομαστεί από τον κ. Κάντα ότι του είχε δώσει μίζα 750 χιλιάδες ευρώ για την αγορά των αυτοκινούμενων πυροβόλων ΡΖΗ 2000.

Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη μετά τις αποκαλύψεις του πρώην αναπληρωτή  διευθυντή Εξοπλισμών στο ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Κάντα. Συγκεκριμένα, ο  ανακριτής Διαφθοράς Γαβριήλ Μάλλης, εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος των προσώπων που κατονόμασε ο κ. Κάντας.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η Krauss-Maffei Wegmann επιμένει ότι δεν “λάδωσε” ούτε επιφόρτισε κάποιον άλλον για να “λαδώσει” τον Κάντα ή κάποιον άλλον. Και η γερμανική εταιρεία προσθέτει ότι «όλοι οι συνεργάτες και οι εταίροι της υποχρεούνται να συμπεριφέρονται απολύτως νόμιμα». Η Krauss-Maffei Wegmann αναφέρει ότι η συμφωνία για τα Leopard συνιστά αποτέλεσμα «διάφανης διαδικασίας ανάθεσης» στην οποία εκείνη επικράτησε.

Ο εισαγγελέας ζήτησε τη σύλληψη τουλάχιστον δυο εμπλεκομένων στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών – μεταξύ των οποίων και ο Δ. Παπαχρήστος – που ομολόγησε ότι έλαβε για προμήθειες του ΥΠΕΘΑ, ο κ. Κάντας.

Διαβάστε επίσης:
Μίλησε ο Αντώνης Κάντας

(Visited 1 times, 1 visits today)
By