Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για φορολογικές παραβάσεις

 Σε κατάστημα στο Χαϊδάρι προέκυψε ότι, μία υπάλληλος δεν ήταν καταχωρημένη στον πίνακα προσωπικού κατά παράβαση της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας

tourismos600_040314

Εντατικοποιούνται οι φορολογικοί και συναφείς έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε τουριστικές περιοχές και ειδικότερα σε Αττική και Κυκλάδες, με σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία,σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο τριήμερο (από 13 έως 15 Ιουνίου), κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Άλιμο, το Χαϊδάρι, το Καματερό, τους Αγίους Ανάργυρους, το Ίλιον και το νησί της Άνδρου, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις, ως ακολούθως.

• Σε κατάστημα στο Ίλιον, δεν επεδείχθη ο πίνακας προσωπικού κατά παράβαση της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.

• Σε κατάστημα στους Αγίους Αναργύρους, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών καθώς επίσης μια υπάλληλος δεν ήταν καταχωρημένη στον πίνακα προσωπικού κατά παράβαση της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.

• Σε κατάστημα στο Χαϊδάρι προέκυψε ότι, μία υπάλληλος δεν ήταν καταχωρημένη στον πίνακα προσωπικού κατά παράβαση της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.

• Σε κατάστημα στο Χαϊδάρι, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

• Σε κατάστημα στο Χαϊδάρι, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών καθώς επίσης μια υπάλληλος δεν ήταν καταχωρημένη στον πίνακα προσωπικού κατά παράβαση της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας. ου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

• Σε ζαχαροπλαστείο στον Όρμο Κορθίου Άνδρου διαπιστώθηκε ότι, στερούνταν άδειας λειτουργίας καταστήματος και ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για τις περαιτέρω ενέργειες.

By