Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ενόχληση Παπανδρέου από το δημοσίευμα για το κούρεμα χρέους

Την έντονη ενόχληση του Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε δημοσίευμα του δημοσιογράφου του Έθνους Μιχάλη Ιγνατίου

dnt

Την έντονη ενόχληση του Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε δημοσίευμα του δημοσιογράφου του Έθνους Μιχάλη Ιγνατίου σύμφωνα με το οποίο σε έγγραφο του ΔΝΤ αναφέρεται ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν έγινε επειδή την είπε «όχι» ο πρώην πρωθυπουργός. 

Στα απόρρητα πρακτικά του ΔΣ του Ταμείου, με ημερομηνία 10 Μαΐου 2013, αναφέρεται ότι: «Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εμπειρογνώμονες του ταμείου, απαντώντας σε επικρίσεις μελών του ΔΣ για την τυχών αποτυχία του προγράμματος αν δεν συνδυαστεί με “κούρεμα” του χρέους, δήλωσαν ότι η “αναδιάρθρωση του χρέους απορρίφθηκε από τις ίδιες τις ελληνικές αρχές”».

Απαντώντας στο δημοσίευμα με ανακοίνωσή του την Κυριακή, ο στενός συνεργάτης του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ελενόπουλος δήλωσε ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ψεύδεται. Το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους ετέθη και όπως είναι ευνόητο, δημοσίως ουδεμία συζήτηση έγινε. Μάλιστα, ο Γιώργος Παπανδρέου το έθεσε συνεπικουρούμενος μεταξύ άλλων και από τον τότε γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, με τον οποίο είχαν κάνει σχετικές συζητήσεις, αλλά η ΕΕ και η ΕΚΤ ήταν απολύτως αντίθετες. Επίσης, στο προ ημερών σχόλιο μου επί του ζητήματος αυτού υπενθύμισα ότι και μόνον η δημόσια αναφορά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εκτόξευσε τα επιτόκια στα ύψη. Αυτό το γνωρίζουν όλοι, ο κ. Ιγνατίου το αντιπαρέρχεται. Αυτή είναι η αλήθεια, είτε αρέσει στον κ. Ιγνατίου είτε όχι. Επ’ αυτού ουδέν σχόλιο».

«(Ο κ. Ελενόπουλοςαπέφυγε να απαντήσει στην τεκμηριωμένη ανάλυση μου, που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε απόρρητα αλλά και δημοσιευμένα κείμενα του ΔΝΤ. Καλό θα είναι να απαντήσει σ’ αυτά τα συγκεκριμένα στοιχεία και όχι να υπεκφεύγει με δήθεν τοποθετήσεις του και διεκδικήσεις του, που ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να αποδείξει» απάντησε ο δημοσιογράφος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By