Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εξάρθρωση τριών εγκληματικών οργανώσεων

Συνελήφθη ένας 25χρονος μέλος της ομάδας, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία, σε μια μόνο ημέρα και σε διάστημα δύο μόλις ωρών διέπραξε διαδοχικά εννέα ένοπλες ληστείες και απόπειρες ληστειών, στα Μέγαρα και το Αλεποχώρι Αττικής

xeiropedes

Τρεις διαφορετικές εγκληματικές ομάδες που διέπρατταν ένοπλες ληστείες και απόπειρες ανθρωποκτονίας, εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία, με συλλήψεις μελών τους.

Ειδικότερα, συνελήφθη ένας 25χρονος μέλος της ομάδας, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία, σε μια μόνο ημέρα και σε διάστημα δύο μόλις ωρών διέπραξε διαδοχικά εννέα ένοπλες ληστείες και απόπειρες ληστειών, στα Μέγαρα και το Αλεποχώρι Αττικής. Τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης πυροβόλησαν μάλιστα με ανθρωποκτόνο πρόθεση, όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, προκειμένου να αφαιρέσουν οχήματα ή να διαφύγουν. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης σε καταυλισμό Ρομά στα Μέγαρα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των υπόλοιπων δραστών.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν τρία άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας, που σύμφωνα με την αστυνομία ενέχεται σε ένοπλες ληστείες σε πολυκαταστήματα και πρακτορεία ΟΠΑΠ, σε έκρηξη σε καταστήματα και σε κλοπές οχημάτων.

Για την τρίτη υπόθεση, συνελήφθησαν τρεις Γεωργιανοί που κατηγορούνται ότι διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, μέσα στα σπίτια τους.

By