Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Εξαιρείται από το χαράτσι η Κεφαλονιά

Δεν θα πληρώσουν το «χαράτσι» οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς ανακοίνωσε την Τρίτη ο Ευ. Μεϊμαράκη – Τηλεφωνική επικοινωνία Σαρμαρά – Βενιζέλου

kefalonia700_040214

Με εντολή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, και μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς δεν θα πληρώσουν το «χαράτσι» του 2014. Αυτό ανακοίνωσε, από το σεισμόπληκτο νησί, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι σχετικό αίτημα είχε τεθεί προς την κυβέρνηση από τις αυτοδιοικητικές αρχές της περιοχής.

Η κυβερνητική σύσκεψη και η ευρωπαϊκή βοήθεια

Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, εν όψει του υπουργικού συμβουλίου για την Κεφαλονιά που αρχίζει σε λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συζήτησαν συγκεκριμένα για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπουργείων, ώστε να ανακουφιστούν άμεσα οι σεισμόπληκτοι και να αποκατασταθούν οι υποδομές του νησιού.

Ο κ. Βενιζέλος τηλεφώνησε στον δήμαρχο Κεφαλονιάς από το Στρασβούργο, εκφράζοντάς του τη συμπαράστασή του, ενώ δήλωσε πως οργανώνει σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την ενίσχυση του νησιού με ευρωπαϊκούς πόρους.

Την Πέμπτη ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να θέσει το θέμα της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης στον επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, τον οποίο θα συναντήσει στην Αθήνα.

Στην υπουργική σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι υπουργοί Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος, Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος, Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης, Υποδομών Μ.Χρυσοχοΐδης, Προστασίας του Πολίτη Ν.Δένδιας, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτης, Πολιτισμού Π.Παναγιωτόπουλος και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Επίσης, θα συμμετάσχουν οι γγ των υπουργείων, καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Διαβάστε επίσης:
Αγώνας δρόμου από το Μαξίμου για την Κεφαλονιά

By