Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εξακολουθεί να αγνοείται η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας

«Μέσα στις επόμενες μέρες θα έρθουν οι δανειστές ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών

stournaras thess 02

Νέα συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο Γιάννης Στουρνάρας, η οποία ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης.

Εξερχόμενος του Μεγάρου, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως συζήτησε με τον πρωθυπουργό τα τρέχοντα οικονομικά θέματα καθώς και το «μέτωπο» της κυβέρνησης για την τρόικα.

Σε ερώτηση από δημοσιογράφους για το πότε θα έρθουν  στην Αθήνα οι επικεφαλής των δανειστών για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, απάντησε «στις επόμενες μέρες» χωρίς όμως να ορίσει μια ακριβή ημερομηνία.

«Είμαστε σε επαφή μαζί τους» (σ.σ. με την τρόικα), είπε και επανέλαβε πως στόχος είναι να έχουμε πρώτα συμφωνία και στη συνέχεια την εκταμίευση της δόσης μέχρι τον Μάρτιο.

Θυμίζουμε ότι μετά από το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, o πρόεδρός του, ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντέισελμπλουμ, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η αξιολόγηση επί του ελληνικού προγράμματος και τόνισε πως χρειάζεται περισσότερη δουλειά προτού να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τόσο την Ελλάδα όσο και την τρόικα να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν.

Πρόσθεσε ότι μόνο όταν υπάρξει θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης το ελληνικό ζήτημα θα επανεξεταστεί στο Eurogroup, και άρα και το ενδεχόμενο εκταμίευσης κάποιας δόσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By