Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Εξακολουθεί να μη βλέπει κούρεμα η Μέρκελ

«Δεν βλέπω νέα αναδιάρθρωση χρέους για την Ελλάδα», επαναλαμβάνει η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

merkel fosphotos2Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Welt am Sonntag η κ.Μέρκελ απορρίπτει εκ νέου τα σενάρια για κούρεμα χρέους, όμως στο ερώτημα εάν υπάρχει ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους το 2015 περιορίζεται να απαντήσει ότι διαβάζει την έκθεση της τρόικας κάθε τρεις μήνες.

«Όλα τα σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα εκτείνονται πολύ πέρα από τις εκλογές», δηλώνει επίσης η Γερμανίδα καγκελάριος, ερωτηθείσα εάν θα συνεχίσει να λέει «όχι» σε ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους και μετά τις γερμανικές εθνικές εκλογές, που πραγματοποιούνται στις 22 Σεπτεμβρίου.
«Έχουμε βάλει στόχο να συντονίσουμε την οικονομική πολιτική της Ευρώπης. Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν θα παραχωρήσουμε περισσότερες εξουσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά και το αντίθετο έχει νόημα . Θα πρέπει να εξετάσουμε και αν όλες οι εξουσίες που διαθέτει πρέπει να παραμείνουν ή αν κάποιες θα ήταν καλύτερα να επιστρέψουν στα κράτη-μέλη», προσθέτει η κ.Μέρκελ.
Ως προτεραιότητες της Ευρώπης η καγκελάριος της Γερμανίας αναφέρει την τραπεζική ένωση και την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, την οποία συνδέει με την ανταγωνιστικότητα.
(Visited 1 times, 1 visits today)
By