Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εξέγερση μεταναστών στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας

Έκρυθμη η κατάσταση – Τραυματίες 10 αστυνομικοί – Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των τραυματισμένων μεταναστών – Στις φλόγες έχει παραδοθεί το στρατόπεδο – Στασίασαν οι κρατούμενοι και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό πιθανών δραπετών

100813232611_1042

Η εξέγερση των μεταναστών ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του βραδυνού φαγητού λίγο μετά τις 21.00, όταν οι κρατούμενοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς φρουρούς και άρχισαν να εκσφενδονίζουν εναντίον τους πέτρες.

Στη συνέχεια οι εξεγερμένοι μετανάστες  έβαλαν φωτιά στα κοντέινερ που μένουν και συνέχισαν καίγοντας τα στρώματά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε ολόκληρό το στρατόπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία χρησιμοποίησε χειρομβοβίδες κρότου λάμψης για να καταστείλει την εξέγερση. Η κατάσταση είναι έκρυθμη ενώ στο κέντρο κράτησης βρίσκονται πέντε οχήματα της πυροσβεστικής που προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά που καίει το στρατόπεδο καθώς επίσης και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομίας, περίπου στις 23.30 το βράδυ του Σαββάτου είχαν καταμετρηθεί 10 τραυματισμένοι αστυνομικοί.

Ασφαλείς πληροφορίες για τραυματισμένους μετανάστες δεν υπάρχουν, ενώ δεν επιβεβαιώνονται όσα κυκλοφόρησαν από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) για δύο νεκρούς μετανάστες.



Αυτή την ώρα άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ κάνουν ελέγχους στην περιοχή γύρω από το στρατόπεδο αναζητώντας αλλοδαπούς, καθώς υπάρχουν φόβοι μήπως κάποιοι από τους κρατούμενους που επιχείρησαν να διαφύγουν έχουν αποδράσει.

Η αιτία της εξέγερσης δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, οι 2.500 μετανάστες που φιλοξενούνται στο κέντρο αντιδρούν στις συνθήκες κράτησης και στο ενδεχόμενο αύξησης του χρόνου παραμονής τους στο στρατόπεδο από 12 σε 18 μήνες.

By