Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο με εισαγγελικές έρευνες…

Μια πολύ σοβαρή δικαστική υπόθεση που αφορά στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε εξέλιξη, κατόπιν πρωτοβουλίας του αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αριστείδη Κορέα.

thumbnail (12)

Ο κ. Κορέας ζήτησε με έγγραφη πρόταση από το συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο συγκροτήθηκε από τους Δικαστές Αναστάσιο Αναστασίου, Γεωργία – Ελένη Παπαγιαννοπούλου και Ιωάννη Μασσάλη να χρησιμοποιήσει το υλικό της επικοινωνίας που έγινε γνωστό από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στη δικογραφία που έχει τίτλο: «Ανακριτικές πράξεις επί εγκληματικών οργανώσεων» και αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο κ.Κορέας χρησιμοποίησε περιεχόμενο από τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ και οι υποθέσεις αφορούν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία, αλλοίωση αποτελέσματος, αλλά και άλλες κακουργηματικές πράξεις, όπως ο εκβιασμός και η απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Οι περισσότεροι εκ των φερόμενων ως υπόπτων, ανάμεσα στους οποίους είναι και ονόματα γνωστών παραγόντων, έχουν ζητήσει προθεσμία για τις καταθέσεις τους και έχουν ζητήσει να απολογηθούν έως τις 20 Αυγούστου. Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται να γνωστοποιηθεί το αργότερο έως τον προσεχή Σεπτέμβριο.

By