Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εξετάζεται επαναχορήγηση δώρου του Πάσχα σε χαμηλοσυνταξιούχους, εάν…

Την επαναχορήγηση από τον Απρίλιο του 2014 του δώρου Πάσχα σε χαμηλοσυνταξιούχους εξετάζει η κυβέρνηση, εάν βεβαίως επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα από τον εφετινό προϋπολογισμό.

misthotoi syntaxiouxoi fosphotosΤο εισοδηματικό όριο και ο αριθμός των δικαιούχων θα εξαρτηθεί ωστόσο από το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται το Πρώτο Θέμα.

«Εάν τα έσοδα του κράτους συνεχίσουν με τον ρυθμό που έχουν τώρα και το πλεόνασμα είναι της τάξης του ενός δισ. ευρώ, τότε ένα ποσό 700-750 εκατ. ευρώ μπορεί να διατεθεί σε μέτρα άμεσης κοινωνικής ανακούφισης και τα υπόλοιπα θα πάνε για την εκπλήρωση υποχρεώσεων από τις δανειακές συμβάσεις», υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.

Οι σχεδιασμοί αυτοί πάντως προς το παρόν βρίσκονται καθαρά και μόνον σε επίπεδο συζητήσεων μεταξύ των επιτελών του Μαξίμου και του οικονομικού επιτελείου. Ουσιαστική συζήτηση θα γίνει επ αυτού στο τέλος του χρόνου, όταν θα έχει  κριθεί οριστικά το ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος και θα διαφανεί το ύψος του. Εντάσσονται πάντως στο πλαίσιο της προαναγγελίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τη ΔΕΘ για αποκατάσταση αδικιών μόλις επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα.

Πηγή: protothema.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By