Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Εξεταστική για την ΕΡΤ ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις άκρως επιζήμιες για τη Δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις, παντός υπευθύνου

tsipras-ertΠρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις «άκρως επιζήμιες για τη Δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις, παντός υπευθύνου που σχετίζονται με την απόπειρα βίαιης κατάργησης της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και την παρεμπόδιση λειτουργίας και εκπομπής της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Επικράτεια» κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Αλ. Τσίπρα.

Στην 18 σελίδων πρόταση που υπογράφουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεξάρτητος συνεργαζόμενος με την Κουμουνδούρου Γ. Μιχελογιαννάκης, γίνεται αναφορά στο ιστορικό του «λουκέτου» στην ΕΡΤ και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό και οι οποίες οδήγησαν στην διάλυση της τρικομματικής κυβέρνησης.

«Εν έτη 2013, η Ελληνική Κυβέρνηση επέβαλε το «μαύρο», ως χρώμα και ως καθεστώς, στις οθόνες των πολιτών», σημειώνουν και προσθέτουν ότι «η εξουσιοδότηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την εφαρμογή της, στους Υπουργούς Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, καταδεικνύει περίτρανα τον προμελετημένα αυταρχικό τρόπο επιβολής των αποφάσεων της Κυβέρνησης, που σε τίποτε δεν θυμίζει δημοκρατική λειτουργία».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πως μέχρι την κατάθεση της πρότασής του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, δεν έχει αποκατασταθεί η μετάδοση. «Η μη συμμόρφωση προς τις επιταγές της απόφασης αποδεικνύεται κάθε δευτερόλεπτο από το χρονόμετρο που εμφανίζεται στις οθόνες του προγράμματος των εργαζομένων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο αναμεταδίδεται διαδικτυακά και καταγράφει τη διάρκεια της αδικοπρακτικής συμπεριφοράς εκείνων που είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή της απόφασης», αναφέρουν.
Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτουν προφανείς πολιτικές, και νομικές (ποινικές, αστικές, διοικητικές) ευθύνες, των προσώπων που σχεδίασαν, χειρίστηκαν και εξακολουθούν να υλοποιούν την κυβερνητική απόπειρα κατασυκοφάντησης, απαξίωσης και τελικά κατάργησης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Διαβάστε εδώ όλη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ:Προς τη Βουλή των Ελλήνων

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By