Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

“Εξι φανταστικές διαφημίσεις από γνωστούς σκηνοθέτες πριν γίνουν διάσημοι

Μεταξύ αυτών οι Ridley Scott, David Fincher και David Lynch

davidlynchΟπως οι περισσότεροι επιτυχημένοι επαγγελματίες, έτσι και οι πιο ταλαντούχοι σκηνοθέτες ταινιών διεθνώς δεν «προσγειώθηκαν» ως δια μαγείας στη δουλειά των ονείρων τους. Πολλοί ξεκίνησαν την καριέρα τους γράφοντας σενάρια, άλλοι σκηνοθετώντας βίντεο κλιπ και διαφημιστικά σποτ.

Παρακάτω θα βρείτε ορισμένες από τις ωραιότερες διαφημίσεις, που φέρουν την υπογραφή διάσημων σκηνοθετών πριν γίνουν γνωστοί παγκοσμίως. Μεταξύ αυτών ο Ridley Scott, ο David Fincher και ο David Lynch.

 

 

Πριν σκηνοθετήσει το «Bad Boys» και το «Transformers», ο Michael Bay σκηνοθέτησε τη διαφήμιση «Got Milk?» το 1993

 

Διάσημος για το «Se7en» το «Fight Club» και το «The Girl With the Dragon Tattoo» οι πρώτες δουλειές του David Fincher περιλαμβάνουν την πιο έντονη διαφήμιση της Coca Cola που έχετε δει ποτέ (1993). 

 

 

Γνωστός για το «Alien» το Blade Runner αλλά και την διαφήμιση «1984» της Apple, ο Ridley Scott ξεκίνησε την καριέρα του από αυτή τη διαφήμιση του 1973

 

Πριν το «Pan’s Labryinth» και το «Pacific Rim», ο Guillermo del Toro σκηνοθέτησε (και πρωταγωνίστησε) αυτή τη διαφήμιση το 1991. 

 

Ο δημιουργός της καλτ επιτυχίας «Shaun of the Dead» Edgar Wright έκανε αυτή τη διαφήμιση της Pizza Hut το 2000.

 

 

Μετά τις ταινίες «The Elephant Man» και «Blue Velvet» αλλά πριν το «Twin Peaks» και το «Mulholland Drive» o David Lynch έκανε μια σειρά διαφημίσεων για την εταιρεία Calvin Klein to 1988.

 

Πηγή: Business Insider

(Visited 1 times, 1 visits today)
By