Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΕΟΠΥΥ: Θα αποζημιώνει το τεστ ΠΑΠ για όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας

Για το θέμα αυτό ο Γιάννης Μιχελάκης είχε καταθέσει την περασμένη εβδομάδα ερώτηση στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

mixelakisA

Σε διορθωτική παρέμβαση προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ σε ό, τι αφορά στις εξετάσεις για το τεστ ΠΑΠ, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με αφορμή την απόφαση για περιορισμό των διαγνωστικών εξετάσεων, που θα καλύπτονται από το ασφαλιστικό σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποζημιώνει το τεστ ΠΑΠ για όλες τις γυναίκες μία φορά το χρόνο, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Για το θέμα αυτό ο Γιάννης Μιχελάκης είχε καταθέσει την περασμένη εβδομάδα ερώτηση στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, για τις περικοπές στις διαγνωστικές εξετάσεις, μεταξύ των οποίων και το τεστ ΠΑΠ, οι οποίες σχετίζονται με την πρόληψη του καρκίνου.

Ο βουλευτής στην ερώτησή του τόνιζε την ανάγκη πλήρους κάλυψης των διαγνωστικών εξετάσεων για τον καρκίνο από το ασφαλιστικό μας σύστημα, με το σκεπτικό ότι αυτές είναι σε θέση με ένα συγκριτικά χαμηλό κόστος όχι μόνο να σώσουν ζωές, αλλά και να το απαλλάξουν μελλοντικά από το πολλαπλάσιο οικονομικό βάρος της προβλεπόμενης θεραπευτικής αγωγής.

By