Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επένδυση για 475 διαφορετικά προϊόντα από ρόδι

Η Mpimpas Investing Group ξεκινά την καλλιέργεια ροδιάς στο Σχηματάρι

rodiaΤη φύτευση σε πρώτη φάση 270.000 δενδρυλλίων ροδιάς στο Σχηματάρι ανακοίνωσε η Mpimpas Investing Group ξεκινώντας το επενδυτικό σχέδιο «Νέα Αντίπολις» στην περιοχή με στόχο την παραγωγή και εξαγωγή εκατοντάδων προϊόντων με βάση το ρόδι.

Το σχέδιο θα αναπτυχθεί με την μέθοδο των συμβολαιακών βιοκαλλιεργειών σε έκταση 35.000 στρεμμάτων και προβλέπει τη δημιουργία σε έκταση 100 στρεμμάτων εργοστασίου επεξεργασίας ροδιών με όλες τις διαδικασίες χυμοποίησης, εξαγωγής υποπροϊόντων, τυποποίησης και συσκευασίας.

Η εταιρεία υπολογίζει ότι θα παραχθούν και θα προσφερθούν στην παγκόσμια αγορά πέραν του βασικού καρπού, 475 διαφορετικά προϊόντα με βάση το ρόδι

Παράλληλα, στα σχέδια της εταιρείας είναι η εκμετάλλευση 400 στρεμμάτων ελιάς, τύπου καλαμών βιολογικής παραγωγής, οι οποίες ήδη υπάρχουν στην έκταση και μάλιστα προορίζονται στο σύνολό τους για εξαγωγές στις ΗΠΑ καθώς και η καλλιέργεια μανιταριών σε έκταση 100 στρεμμάτων.

Το ρόδι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, που τονώνει το ανοσοποιητικό και προστατεύει από ασθένειες.

Χρησιμοποιείται ευρέως στα καλλυντικά και αυτό γιατί έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και περιέχει σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών. Μελέτη έχει δείξει ότι το ρόδι όπως και τα μούρα, έχουν την ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση σε κυτταρικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλα 25 φρούτα που εξετάστηκαν. Επίσης, βοηθά και στην καταπολέμηση της ακμής και στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By