Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίθεση ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ΣΥΡΙΖΑ και Σταθάκη

Αφορμή από τις δηλώσεις Σταθάκη για το «5% του χρέους»

antarsya

«Δήλωση υποταγής στους δανειστές» χαρακτηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη ότι μόνο το 5% του ελληνικού χρέους μπορεί να θεωρηθεί επαχθές.

Σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει δια του κ. Σταθάκη χέρι βοηθείας στο καταρρέον πολιτικό σύστημα «την ώρα που η κοινωνία στενάζει κάτω από το βάρος των μνημονιακών μέτρων που πάρθηκαν στο όνομα του χρέους, την ώρα που ο βόρβορος των σκανδάλων της αστικής τάξης αποκαλύπτει μπροστά στα μάτια και του πιο δύσπιστου οπαδού των καθεστωτικών κομμάτων το ποιοι πραγματικά «τα φάγανε», την ώρα, επομένως, που η αριστερά πρέπει να φωνάξει ακόμα πιο δυνατά «αυτό το χρέος δεν είναι δικό μας, δεν το αναγνωρίζουμε, δεν το πληρώνουμε»».

«Η δήλωση του κ. Σταθάκη αποτελεί δήλωση υποταγής στους δανειστές, αναγνώρισης των δικαιωμάτων τους πάνω στο λαό και την χώρα».

Όπως αναφέρει το κόμμα, η επίμαχη δήλωση «είναι ένας ακόμα σοβαρότατος κρίκος στην πορεία υποταγής και εγγυήσεων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο διεθνή και εγχώρια κέντρα εξουσίας».

«Με την υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στα ασφυκτικά όρια της ΕΕ και του ευρωμονόδρομου, με την αποδοχή του χρέους, με την αναζήτηση των «καλών επενδυτών» και των υγιών κεφαλαίων, διαγράφεται καθαρά το περίγραμμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αν και όταν γίνει κυβέρνηση», καταλήγει.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By