Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Επίθεση» από το Ιράν προς τις ΗΠΑ

«Αν υπήρχε η ευκαρία, οι ΗΠΑ θα ανέτρεπαν την κυβέρνησης της Τεχεράνης» ανέφερε ο Χαμενεΐ

IRAN

Έντονη κριτική κατά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής άσκησε ο  θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, λέγοντας πως η στάση των ΗΠΑ έναντι της χώρτας του είναι «ενοχλητική και ελεγκτική».

Σε ομιλία του με αφορμή την 35η επέτειο από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, ο Χαμενεΐ είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να βασίζεται στην άρση των διεθνών κυρώσεων για να πετύχει την οικονομική ανάκαμψη, αλλά να επιδιώξει την καινοτομία εντός της χώρας.

«Η λύση στα οικονομικά μας προβλήματα δεν είναι να κοιτάμε προς το εξωτερικό και να αρθούν οι κυρώσεις. Η συμβουλή μου προς τις αρχές μας, όπως πάντα, είναι να βασίζονται στις αμέτρητες δυνατότητες στο εσωτερικό της χώρας.

» Οι αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν δημοσίως ότι δεν επιθυμούν την αλλαγή του καθεστώτος στο Ιράν. Αυτό είναι ένα ψέμα. Δεν θα δίσταζαν ούτε μία στιγμή αν μπορούσαν να το κάνουν» συνέχισε.

Ο Χαμενεΐ δεν αναφέρθηκε καθόλου στις συνομιλίες μεταξύ της Τεχεράνης με τη διεθνή κοινότητα για το πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά επανέλαβε ότι για την αντιμετώπιση των «εχθρών», το Ιράν θα πρέπει να είναι έτοιμο να αλλάξει τακτική χωρίς να θυσιάσει τις βασικές αρχές του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By