Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Επίθεση Βορίδη στον ΣΥΡΙΖΑ

«Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδίδεται σε μηδενιστική και λαϊκίστικη ρητορική»

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Απροθυμία να μπει σε οποιαδήποτε διαδικασία συνεννόησης καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον real fm ο κ. Βορίδης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «μηδενιστική και λαϊκίστικη ρητορική» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά :»Στην πραγματικότητα εκείνο που πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να διαμορφώσουμε όρους με τους δανειστές οι οποίοι πρέπει να προκύψουν κάτω από τη διαδικασία συνεννόησης. Εγώ δεν έχω διακρίνει, δεν ξέρω αν κάνω λάθος, ένα τέτοιο κλίμα στην αξιωματική αντιπολίτευση».

Συνεχίζοντας την κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε : «Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τορπιλίσει συστηματικά όχι το στοιχειώδες, αλλά κάθε επίπεδο συνεννόησης. Είναι μέσα στη στρατηγική του. Εδώ δεν δέχεται καν να συζητήσει σε ένα κορυφαίο ζήτημα όπως είναι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δηλαδή εδώ έχεις ένα πολιτικό σχήμα, το οποίο έχει την κορυφαία θεσμική θέση, που είναι αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και έρχεται και λέει ότι όχι μόνο δεν συζητώ, δεν προτείνω, δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση».

Σχολιάζοντας τη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με το αν βγαίνουμε η όχι από το μνημόνιο ο κ. Βορίδης σημείωσε πως «η έννοια του τελειώνει η τρόικα και τελειώνει το μνημόνιο, έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει πλέον καταβολή, παρά μόνο μία. Υπάρχουν καταβολές οι οποίες θα τρέξουν περίpου 1,5 χρόνο ακόμα από το ΔΝΤ και το 2ο είναι ότι δεν υπάρχει περαιτέρω πρόγραμμα. Μπορώ να προσθέσω και ένα 3ο. Τελειώνουν οι δράσεις. Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα το οποίο έχει υπάρξει. Αυτό νομίζω είναι το νόημα του “τελειώνει το μνημόνιο”».

Καταλήγοντας επισήμανε :»Η χώρα δεν έχει βγει από την περίοδο της δημοσιονομικής επιτήρησης. Τελειώνει μια αρκετά σκληρή περίοδος δημοσιονομικής προσαρμογής και τελειώνει και η περίοδος της υφέσεως».

By