Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίθεση Καλαφάτη στον Μπουτάρη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητάει από τον Γιάννη Μπουτάρη να ζητήσει συγγνώμη από τους θεσσαλονικείς

Boutaris

Απάντηση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη που τον είχε χαρακτηρίσει ανόρεκτο, έδωσε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Σταύρος Καλαφάτης κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της παράταξής του «Εντάξει» που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

«Αποφεύγω να χαρακτηρίζω τους πολιτικούς μου αντιπάλους, αποφεύγω να απαντώ στις προκλήσεις με ατάκες. Όποιος προσβάλλει σηκώνει ο ίδιος το βάρος της προσβολής. Ο ίδιος θίγεται απ` αυτήν», είπε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: «Εγώ προσπαθώ έμπρακτα να αποδεικνύω την αλήθεια. Με έναν συνδυασμό 158 συμπολιτών, έτοιμων να εργαστούν σκληρά για την πόλη. Με ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο και πολύ καλά επεξεργασμένο. Με την επαφή με τους συμπολίτες μου στις γειτονιές όλης της πόλης που περπατήσαμε. Σήμερα μπορώ να πω, ότι ο χαρακτηρισμός εκείνος ήταν μια ευχή του κ. Μπουτάρη. Επειδή ο ίδιος δεν είχε και δεν έχει όρεξη για τη δουλειά που συνεπάγεται ο ρόλος του δημάρχου.»

Κρίσιμες αποφάσεις για τους πολίτες

Αναφερόμενος στη μάχη των δημοτικών τόνισε πως σε μια εβδομάδα οι πολίτες θα κληθούν να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της πόλης τα επόμενα χρόνια και έδωσε έμφαση στα χαρακτηριστικά του δημάρχου που χρειάζεται η Θεσσαλονίκη, στρέφοντας τα πυρά του εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη. «Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται δήμαρχο να λειτουργεί με όρους κοινωνίας και όχι επικοινωνίας, με όρους πραγματικότητας και όχι εικόνας, να προκαλεί σύνθεση δυνάμεων της πόλης και όχι να προκαλεί την πόλη, να είναι δήμαρχος κι όχι περίπου δήμαρχος», επισήμανε.

Για τη Θεσσαλονίκη υπογράμμισε ότι «μπορεί να αποκτήσει νέα πνοή, νέα δυναμική, αναζητώντας τη θέση της στη νέα οικουμενικότητα, χωρίς να παραγνωρίζει, αλλά και χωρίς να απαξιώνει κανένα στοιχείο της ιστορίας της, αφού η ιστορία της, η ιστορία της Μακεδονίας μας, δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται και δεν ξαναγράφεται». Χαρακτήρισε τους Θεσσαλονικείς «πολίτες του κόσμου, φιλόξενους και υπερήφανους» και σημείωσε: «Είναι κιμπάρηδες οι Θεσσαλονικείς. Και οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες όποιος τους έχει προσβάλλει»!

kalafatisA

Το δικό μου πλοίο είναι έτοιμο να σαλπάρει

Ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε στοιχεία από το πρόγραμμα του συνδυασμού του, όπως για την πάταξη του παραεμπορίου και την καθαριότητα και τόνισε: «Με ρωτούν γιατί δεν βάζω φυτίλια στα κανόνια, για να βυθίσω με κανονιοβολισμούς το απέναντι πλοίο που είναι έτοιμο να μπατάρει! Τους απαντώ, πως με νοιάζει το δικό μου πλοίο, το πλοίο που είναι εντάξει, και είναι έτοιμο να σαλπάρει! Πάμε λοιπόν! Τώρα είναι η ώρα! Με το πλοίο «Εντάξει» για μια Θεσσαλονίκη εντάξει σε όλα!».

Με την ευκαιρία της γιορτής της μητέρας ο κ. Καλαφάτης κάλεσε στο βήμα τη μητέρα του και της πρόσφερε μια ανθοδέσμη στη διάρκεια της εκδήλωσης.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Παιδείας Κ.Γκιουλέκας, οι γ.γ. Δημοσίων, Στρ.Σιμόπουλος και Εργασίας, Κ.Κοκκόρης, ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Ορφανός, στελέχη της ΝΔ και πλήθος κόσμου.

By