Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επίθεση Κουβέλη σε ΣΥΡΙΖΑ και συγκυβέρνηση

Στην ομιλία του επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε πως «η πολιτική δεν ασκείται με εκβιασμούς»

kouvelis-DIMAR

Επίθεση σε συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Φώτης Κουβέλης, ζητώντας ενόψει των διπλών εκλογών του Μαΐου τη στήριξη των πολιτών ώστε να αποκτήσει η ΔΗΜΑΡ «δύναμη για να συμβάλλει σε προοδευτικές λύσεις για τη χώρα, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών».

Στην ομιλία του επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ο Φ. Κουβέλης ανέφερε πως «η πολιτική δεν ασκείται με εκβιασμούς», σημειώσε πως η ΔΗΜΑΡ δεν κάνει «τυφλή αντιπολίτευση», αντιθέτως επιδιώκει λύσεις και ευρύτερες συνεργασίες χωρίς παρωπίδες και επιτίθεται στη συγκυβέρνηση ότι καλλιεργεί μια «σκόπιμη εικονική πραγματικότητα» στην οικονομία και την κοινωνία. Από τα πυρά του δεν ξέφυγε και ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλογίζει δογματισμό και καταστροφολογία, υποτιμώντας τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει πως δεν μπορούν και δεν πρέπει να συνεχιστούν οι ίδιες πολιτικές, που επιφέρουν μόνο σχετική δημοσιονομική σταθερότητα με φτωχοποίηση της κοινωνίας και εμποδίζουν τη μετάβαση στην πραγματική ανάπτυξη και προτείνει να υπάρξει μια νέα συμφωνία με τους εταίρους-δανειστές μας στη βάση μιας ρεαλιστικής αποτύπωσης της πραγματικότητας.

Αυτή θα περιλαμβάνει ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους, μετατόπιση της δημοσιονομικής προσαρμογής από μέτρα λιτότητας σε πολιτικές καταπολέμησης της κακοδιαχείρισης στο δημόσιο, την περιστολή της φοροδιαφυγής και τη σταδιακή μείωση των φόρων, καθώς και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και απασχόλησης. Μιλά για την ανάγκη «επενδυτικής σταυροφορίας» και «σταυροφορίας στην απασχόληση» και αναφέρει πως το μεσοπρόθεσμο 2014-2018 στηρίζεται στις πολιτικές που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο. «Ορίζει στόχους χωρίς να προσδιορίζει και να εξειδικεύει τα συγκεκριμένα μέσα με τα οποία θα επιτευχθούν, ενώ στηρίζεται σε υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις», υπογραμμίζει και συμπληρώνει: «Είναι ένα 5ετές απόλυτης προχειρότητας και ανειλικρίνειας».

By