Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επίθεση Μητσοτάκη στους συνδικαλιστές της ΠΟΕ- ΟΤΑ

«Η στάση τους δεν θα γίνει ανεκτή από την κυβέρνηση»

mitsotakis800i_061113

Σκληρή επίθεση στους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ οι οποίοι αντιδρούν στους ελέγχους για την ορθότητα των συμβάσεων που μετατρέπονται από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, εξαπέλυσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον real fm, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως υπάρχουν βάσιμες υποψίες «ότι δεν πληρούνται σε ορισμένες περιπτώσεις οι προϋποθέσεις που έθετε το Προεδρικό Διάταγμα» και χαρακτηρίζει «εξωφρενική» την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία, όπως αναφέρει,  «καλεί να πετάξουν έξω τους ελεγκτές οι οποίοι θα εφαρμόσουν ένα ψηφισμένο νόμο της ελληνικής Δημοκρατίας».

«Αυτά μας πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω» υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε χαρακτηριστικά » Τέτοιες πρακτικές επιτείνουν την υποψία μας ότι καλώς ψάχνουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό δεν λέει η κοινή λογική; Ποιος έχει να φοβηθεί κάτι από αυτό τον επανέλεγχο; Το πλαίσιο είναι απολύτως προσδιορισμένο, η τελική απόφαση είναι του ΑΣΕΠ».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνει λόγο για «καταδικαστέα» στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και σημειώνει πως «δεν θα γίνει ανεκτή από την κυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως «η αξιολόγηση δεν συνδέεται ούτε με διαθεσιμότητα ούτε με απολύσεις ούτε με μειώσεις μισθών» και τόνισε πως η κυβέρνηση κατάφερε να μην υπάρχει άλλος ποσοτικός στόχος απολύσεων το 2015″. Αυτό ωστόσο, όπως ανέφερε,  «δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις, όπως π.χ. από τον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων».

Καταλήγοντας επεσήμανε «προφανώς δεν κάνω του κεφαλιού μου. Υλοποιώ αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης. Η κυβέρνηση δρα συλλογικά και έχει συλλογικούς στόχους».

By