Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επίθεση σε Βενιζέλο από τον ΣΥΡΙΖΑ για την προανακριτική

Απέφυγε τις απαντήσεις με τεχνητή ένταση υποστηρίζουν κύκλοι της Κουμουνδούρου

lista lagard proanaktitiki bouli papakostantinou
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, εξαπολύει  ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την προανακριτική επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο χαρακτηρίζοντας τον «αρχιτέκτονα της θεωρίας» περί  «αόριστων αναφορών, για μυστικές υπηρεσίες, ελπίζοντας» με στόχο «να βγεί λάδι». Σχολιάζοντας μάλιστα την πρόσφατη κατάθεση του στην προανακριτική τον κατηγορούν για «επίδειξη φαλλοκρατισμού» και «τεχνητή πολιτική ένταση». Όσον αφορά την ουσία της κατάθεσης του σε σχέση με την λίστα Λαγκάρντ αμφισβητούν την αξιοπιστία του υποστηρίζοντας ότι «προσπαθεί να αποφύγει τις απαντήσεις» σχετικά με το «τι» και «πότε» γνώριζε για την λίστα Λαγκάρντ.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι στην λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνονται  ο πρώην σύζυγος της συζύγου του Άδωνι Γεωργιάδη, συγγενής ή συγγενείς του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η σύζυγος του πρώην «τσάρου» Γιάννου Παπαντωνίου, περίπου όλοι οι κληρονόμοι του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Βουλγαράκης και Αικατερίνη Πελέκη, εξ αγχιστείας συγγενείς του Μανώλη Κεφαλογιάννη, και ο νομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Σ. Παπασταύρου, Παράλληλα θέτουν το ερώτημα του αν θα « μπορούσε ποτέ ο δικομματισμός να δικάσει και να καταδικάσει τον εαυτό του;» και αν «μπορούσαν ποτέ άνθρωποι, που όλοι μαζί κατέθεταν αμύθητα ποσά στο εξωτερικό, να στραφούν ο ένας κατά του άλλου;».

 

By