Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Επίθεση Σπίρτζη στον Βενιζέλο

Απαιτούμε σεβασμό και τη σιωπή σας και για εμάς και για τις προσπάθειες μας ενάντια στις επιλογές και τις συμμαχίες σας … 

spirtzisBB

Nίκη του ακηδεμόνευτου και ανεξάρτητου φορέα ενάντια σε όσους επιχείρησαν την μετατροπή του ΤΕΕ σε ενεργούμενο κυβερνητικών ομάδων ή κομματικών στρατών χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του την επανεκλογή του στην προεδρία του ΤΕΕ ο πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Χρίστος Σπίρτζης με αφορμή τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι σε επιμελητήρια, συνδικάτα, σωματεία και ομοσπονδίες ψηφίζονται τα ψηφοδέλτια παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι προφανής η προσπάθεια του καπελώματος ή και της απαξίωσης των δυνάμεων της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, ιδιαίτερα δε, όταν αυτές οι δυνάμεις έχουμε ταχθεί, στη συντριπτική μας πλειοψηφία, σε αντίθεση με βασικές κυβερνητικές πολιτικές. Είναι προφανής η προσπάθεια απόκρυψης των κύριων λόγων ύπαρξης και σεβασμού των δυνάμεων της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης από τους μαζικούς χώρους και τους Πολίτες: την ακηδεμόνευτη στάση μας, τις μάχες ενάντια στην αποδόμηση θεσμών, επαγγελμάτων και κοινωνικών χώρων (όπως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΤΕΕ), τους αγώνες ενάντια στην εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους, στην απομείωση του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας.» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ Σπίρτζης.

Είχα δηλώσει, προσθέτει ο πρόεδρος του ΤΕΕ ότι  «δεν μπορούν και δεν δικαιούνται να πανηγυρίσουν όσοι έχουν καίρια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας και έχουν εναντιωθεί με πράξεις και παραλείψεις τους κατά των Ελλήνων διπλωματούχων μηχανικών και του ΤΕΕ. Δυστυχώς, η παρότρυνση αυτή δεν έγινε σεβαστή από τον κ. Βενιζέλο.» Παράλληλα υπενθυμίζει προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι  » στην κοινωνία και στους Φορείς της, συνεργαζόμαστε με όσους ο κ. Βενιζέλος καταγγέλλει και αντιπαλεύουμε με όσους συνεργάζεται.’Οτι με την ακροδεξιά της ΝΔ μας χωρίζει άβυσσος και δεν ανεχόμαστε ούτε εκβιασμούς ούτε διλήμματα ούτε καπελώματα. Ότι δώσαμε και θα δώσουμε αγώνες για την υπεράσπιση της προσωπικής, κοινωνικής και εθνικής μας αξιοπρέπειας.»

Επιλέξαμε, καταλήγει η ανακοίνωση, μια ανεξάρτητη πορεία μέσα στην κοινωνία. «Δεν γίναμε κυβερνητικά φερέφωνα, δεν ενταχθήκαμε σε άλλους χώρους για να εξιλεωθούμε από τις λαθεμένες, αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές πολιτικές σας. Θα παραμείνουμε συνεπείς στη βαθειά διαχωριστική γραμμή με τον νεοφιλελευθερισμό, τον ενδοτισμό και την κοινωνική αναλγησία. Απαιτούμε σεβασμό και τη σιωπή σας και για εμάς και για τις προσπάθειες μας ενάντια στις επιλογές και τις συμμαχίες σας …

By