Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Επίθεση στον Μπουτάρη από την «Ανοιχτή Πόλη» για το μεταναστευτικό

Για «ρατσισμό υψηλής αισθητικής στον Δήμο Θεσσαλονίκης» κατηγορούν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης από τη δημοτική παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Boutaris

Κριτική στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, με αφορμή τη διοργάνωση ημερίδας για τη λειτουργία του γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην πόλη, ασκεί η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», η οποία στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για «ρατσισμό υψηλής αισθητικής στον Δήμο Θεσσαλονίκης» και ρωτά τον κ. Μπουτάρη «Και το μεταναστευτικό με ημερίδες και δεξιώσεις θα το λύσετε;».

Η παράταξη σχολιάζει αρνητικά την απουσία μεταναστών στην εκδήλωση και την παρουσία δύναμης των ΜΑΤ έξω από αυτήν και σημειώνει: «Ο κ. Μπουτάρης άπιστος όπως πάντα στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, όχι μόνο δεν στάθηκε στο πλευρό των μεταναστών, ως όφειλε, όχι μόνο δεν έκανε αγορές για τους μετανάστες όπως είχε υποσχεθεί, αλλά ούτε καν υλοποίησε τις προτάσεις των συλλογικοτήτων που στήριζαν τον Ξενώνα μεταναστών και προσφύγων. Συχνές ήταν οι επιχειρήσεις «σκούπα» τα προηγούμενα χρόνια. Από λόγια και από αισθητική ο Δήμος πάει καλά. Το πρόβλημα αρχίζει όταν έχει να κάνει με την αληθινή ζωή».

By