Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από Στουρνάρα

 Βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, εκπέμποντας λαϊκίστικα μηνύματα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής

Της “Ολγας Παναγιωτίδου

StournarasΈνα 24ωρο μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στη Βουλή, χαρακτήρισε βασική παράμετρο για την βελτίωση της ελληνικής οικονομίας την πολιτική σταθερότητα, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνο το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Στην τοποθέτηση του επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στην ενσωμάτωση οδηγίας για την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα φορολογικής διοίκησης και ελέγχου, ο υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, εκπέμποντας λαϊκίστικα μηνύματα και ενέταξε την ΔΗΜΑΡ που αποχώρησε από την κυβέρνηση στις υπεύθυνες δυνάμεις.

«Η πολιτική σταθερότητα είναι αναγκαία για την οικονομική βελτίωση της χώρας, είδαμε τις προηγούμενες ημέρες πόσο σημαντική είναι η πολιτική σταθερότητα», τόνισε ο Γ. Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι εάν προσφεύγαμε στις κάλπες , αυτό θα ήταν μεγάλος κίνδυνος για την πορεία της χώρας και το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ΕΡΤ υπογράμμισε πως δεν θα γίνει διαγωνισμός χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση. «Το σκάνδαλο είναι στην φαντασία σας», είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι οι απολυμένοι θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους μόλις το ελληνικό δημόσιο αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία των εργαζομένων που βρίσκονται στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τον Π. Λαφαζάνη να χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «κουρελού» και τον Π. Καμμένο να καλεί τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει εάν αναλαμβάνει την πολιτική, ποινική και αστική ευθύνη ότι δεν θα έρθει τρίτο μνημόνιο που θα περιλαμβάνει κούρεμα των καταθέσεων. Ανεβάζοντας τους τόνους ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε να πληροφορηθεί εάν πληρώθηκε στο 100% ομόλογο σε hedge fund, την ώρα που κουρεύονται ομόλογα μικροομολογιούχων.

Η φράση του Γ. Στουρνάρα «δεν απαντώ, εγώ δεν θα ρίξω νερό στο μύλο των κερδοσκόπων», προκάλεσε την έκρηξη των Π. Λαφαζάνη και Π. Καμμένου, ενώ λιγο αργότερα ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι οι καταθέσεις έως 100.000 εγγυημένες. «Λυπάμαι για το κατάντημά σας, η ελληνική δημοκρατία τα πληρώνει σύμφωνα με το νόμο, εάν δεν τα πληρώναμε θα ήμασταν χρεοκοπημένοι», είπε και σχολίασε με μια παροιμία την στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης: «Λαγός την φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του».-

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By