Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Επίθεση» της βρετανικής Sun στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

H βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου ως τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στην Ευρώπη»

zan klont giounker

Για σχέσεις της οικογένειας του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υποψηφίου προέδρου της Κομισιόν, με τους ναζί, κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «The Sun».

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου ως τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι το όραμά του για μια πιο ενωμένη Ευρώπη πηγάζει από τη ντροπή που νιώθει για τον πατέρα του και τις πράξεις του.

Όπως γράφει η Sun, ο πατέρας του Γιούνκερ πολέμησε για τον Χίτλερ στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Συγκεκριμένα, εργαζόταν στη χαλυβουργία και αναγκάστηκε να ενταχθεί στο γερμανικό στρατό και να πολεμήσει στη Ρωσία από το 1941. Όμως και άλλα μέλη της οικογένειάς του φέρονται να είχαν δεσμούς με τους Ναζί. Ο πεθερός του, που ήταν καθηγητής στο Λουξεμβούργο, υποστήριζε τον Χίτλερ και προσφέρθηκε να γίνει ο επικεφαλής της γερμανικής προπαγάνδας και στη συνέχεια καταδίωκε τους Εβραίους.

Το δημοσίευμα «στοχοποιεί» τον Γιούνκερ και για χλιδάτη ζωή, σημειώνοντας ότι μένει με την σύζυγό του σε έπαυλη αξίας δύο εκατομμυρίων λιρών κοντά στο Λουξεμβούργο.

Όλα αυτά, τη στιγμή που ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, εξελίσσεται στον μεγαλύτερο πολέμιο της υποψηφιότητας Juncker για τη θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

By