Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίθεση του Βερολίνου στο καθεστώς Άσαντ

Βολές του γερμανού υπουργού Εξωτερικών στο συριακό καθεστώς για τα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις

steinmaier770_301213

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ επέκρινε σήμερα το συριακό καθεστώς που έδειξε ότι «δεν είχε σοβαρό ενδιαφέρον για τις διαπραγματεύσεις», μετά την αποτυχία του δεύτερου γύρου των διαπραγματεύσεων της Γενεύης.«Αυτό δείχνει ακόμη μία φορά ότι ο Μπασάρ αλ Ασαντ και οι άνθρωποί του δεν ενδιαφέρονται στα σοβαρά για τις διαπραγματεύσεις», δηλώνει ο γερμανός υπουργός σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Οι συριακές αρχές δεν επιδιώκουν παρά να εδραιώσουν την εξουσία τους. Τα δεινά των Σύρων και το μέλλον της χώρας δεν παίζουν προφανώς κανέναν ρόλο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, τονίζει ότι είναι πλέον ακόμη πιο επείγον για το Συμβούλιο Ασφαλείας να ενεργοποιηθεί και να υιοθετήσει απόφαση για τον τερματισμό των εγκλημάτων πολέμου που επιδεινώνουν την ανθρωπιστική κρίση στη Συρία.

Το Λονδίνο και το Παρίσι καταδίκασαν χθες δια των υπουργών Εξωτερικών τη στάση του καθεστώτος της Δαμασκού στις συνομιλίες της Γενεύης, ενώ η Ουάσινγκτον δια στόματος Τζον Κέρι κατήγγειλε σήμερα την «παρακωλυτική τακτική» της αντιπροσωπείας του συριακού καθεστώτος.

By