Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επίθεση του Νίκου Παππά στον Στουρνάρα

«Δεν θα μακροημερεύσει η σύγκρουση μαζί μας»

papas

Πριν καλά-καλά κάτσει στην καρέκλα του ο νέος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουνάρας, δέχθηκε τα βέλη του  διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Νίκου Παππά.

Μιλώντας  σήμερα στο ραδιόφωνο «Alpha 989» ο κ. Παππάς δήλωσε ότι «πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι δεν μπορεί να μακροημερεύσει σε σύγκρουση με μια (επικείμενη) κυβέρνηση (του ΣΥΡΙΖΑ)» και πρόσθεσε ότι «προκαλεί εντύπωση ότι ήταν  ο πρώτος με τον οποίο συναντήθηκε ήταν ο Σόιμπλε΄.

Ο κ. Παππάς επανέλαβε τη  δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι όταν έρθει στην εξουσία θα επαναφέρει το δημόσιο έλεγο στη ΔΕΗ, τονίζοντας πως «εάν δεν το κάνει κάποια κυβέρνηση, θα γίνει στη συνέχεια με πολύ χειρότερους όρους» και σημείωσε πως  «είναι πολιτικά εφικτό να επανακτηθεί η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού. Ιδιωτικοποιείται μια επιχείρηση που αφορά τεράστιο όγκο υποδομών.  Στο νέο μοντέλο ανάπτυξης ποια θα είναι τα θεμέλια, η φτηνή εργασία και η απαξίωση;  Θα διερευνήσουμε  όλες τις δυνατότητες να μην κατασπαταληθεί η ΔΕΗ».

Τέλος, εκτίμησε ότι «τα όρια της πολιτικής αριστεράς διαρκώς διευρύνονται με άλλες δυνάμεις» και πρόσθεσε πως «είναι οδυνηρό για την ιστορία της Ευρώπης ότι εκφράστηκε μια απέχθεια προς την κάλπη της Αριστεράς, στον νότο δεν συνέβη αυτό. Αφορά κυρίως την κυβέρνηση που προσπαθεί να παρουσιάσει την Ευρώπη  σαν ένα ατσάλινο οικοδόμημα».

By