Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Επίθεση Τσίπρα για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Τεράστιο σκάνδαλο εις βάρος του Δημοσίου, η σύμβαση  με την Abu Dhabi Mar, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

© fosphotos.com | panayiotis Tzamaros
© fosphotos.com | panayiotis Tzamaros

Για «τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και εξοπλιστικό σκάνδαλο εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή επίσκεψή του στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, διευκρινίζοντας ότι «η σύμβαση του 2010, που έχει τη σφραγίδα του κ. Βενιζέλου και του κ. Παπακωνσταντίνου, είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο ακόμα και από την αρχική ναυπηγική σύμβαση που έχει τη σφραγίδα του κ. Τσοχατζόπουλου».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν για το έγκλημα που διέπραξαν στον Σκαραμαγκά.

Το ελληνικό Δημόσιο, είπε ο κ. Τσίπρας οφείλει άμεσα να καταγγείλει τη σύμβαση και να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να διεκδικήσει με αγωγή αποζημίωση από την Abu Dhabi Mar του κ. Σάφα. Ταυτόχρονα οφείλει να ανακτήσει τον δημόσιο έλεγχο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά προκειμένου να αποπερατωθούν άμεσα τα υποβρύχια, να ναυπηγηθούν, να δοθούν προς χρήση στο Πολεμικό Ναυτικό αλλά και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, διότι τα ναυπηγεία αυτά, με την τεχνογνωσία και την τεχνολογία που έχουν, μπορούν να είναι μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα.

ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By