Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίθεση Τσίπρα κατά Σαμαρά και Γερμανίας

«Στις 26 Μαΐου αλλάζουμε σελίδα» επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

tsiprasAAA

Με ισχυρούς τόνους κατά των κυβερνητικών πολιτικών καταφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του από τα Χανιά το βράδυ της Τρίτης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά πως έχει ήδη συμφωνήσει σε νέο μνημόνιο, «λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα τα «δώρα» της Μέρκελ, τη στήριξη του Σόιμπλε και τους επαίνους όλων των κερδοσκόπων».

Στρέφοντας τα βέλη του συγκεκριμένα κατά του γερμανού υπουργό Οικονομικών, και με αφορμή συνέντευξή του κ. Σόιμπλε στην Καθημερινή, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως «ανήμερα του ελληνικού Πάσχα ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, αποφάσισε να ασεβήσει κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων» και «να συμπεριφερθεί σαν σε λαό υπό κατοχή».

Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε τον κ. Σόιμπλε ότι υπέδειξε εμμέσως πλην σαφώς τους Έλληνες ποιον να ψηφίσουν, επικαλούμενος τη δήλωση γερμανού ΥΠΟΙΚ: «Είμαι πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας αποδίδουν και φέρνουν αποτελέσματα και ελπίζω ότι ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει να πείθει την πλειοψηφία των Ελλήνων ότι αυτός είναι ο σωστός και ο καλύτερος δρόμος για την Ελλάδα».

«Όποιος ψηφίζει Σαμαρά στην Αθήνα ψηφίζει Μέρκελ και Σόιμπλε στην Ευρώπη», επανέλαβε ο κ. Τσίπρας, και προσέθεσε ότι η επόμενη κυβέρνηση «δεν θα είναι κυβέρνηση υποτέλειας, δεν θα την κρατά κανείς από πουθενά. Θα είναι κυβέρνηση της αριστεράς, κυβέρνηση όλων των Ελλήνων».

O Aλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο θέμα της καταστροφής των χημικών της Συρίας στα ανοιχτά της Κρήτης. «Εμείς θα το φωνάξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, συντασσόμενοι με εκατοντάδες φορείς, με όλες τις συλλογικότητες της Κρήτης, με όλο τον λαό της Κρήτης που ενωμένος αλλά αποκλεισμένος από τα ΜΜΕ, δίνει μία μεγάλη μάχη».

«Μακριά τα χημικά από την Κρήτη. Πάρτε τα σκουπίδια στο σπίτι σας κ. Μπαρόζο. Μακριά από τη θάλασσα της Κρήτης. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το περιβαλλοντικό, αυτό το πολιτικό έγκλημα» είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Από την μεριά μας κάναμε ότι ήταν δυνατόν μέσω του θεσμικού μας ρόλου. Στείλαμε επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πιέσαμε την ελληνική κυβέρνηση που είναι προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν κάνει τίποτε. Καταθέσαμε επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή.

»Ζητήσαμε τα αυτονόητα. Να σταματήσει και να ματαιωθεί η διαδικασία καταστροφής χημικών όπλων στην Μεσόγειο. Να σταματήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να χρηματοδοτεί αυτή την στρατιωτική, άρα αδιαφανή και απόρρητη επιχείρηση.

»Το μόνο που ψέλλισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, ο συνεταίρος του κ. Σαμαρά και συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας, ήταν ότι όσοι αντιστέκονται σε αυτό το έγκλημα «δημιουργούν μία αρνητική συζήτηση στη διεθνή τουριστική αγορά. Αντί να θέσει βέτο, καλεί σε σιωπητήριο τον λαό. Η Κρήτη απειλείται και ο υπουργός Εξωτερικών νοιάζεται για τις αγορές.

Σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Είμαστε αντίθετοι στο ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών που συνδέονται με την ίδια τη ζωή του λαού μας, όπως το νερό, η ενέργεια, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας. Μας λένε ότι δεν στηρίζουμε τις επενδύσεις. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν στηρίζουμε επενδύσεις καταστροφής του περιβάλλοντος και διασπάθισης του δημόσιου πλούτου όπως το έγκλημα στις Σκουριές».

«Μας λένε υπονομευτές του τραπεζικού συστήματος. Ξέρετε γιατί; Γιατί καταγγέλλουμε το τεράστιο σκάνδαλο, να ζουν οι τράπεζες με δανεικά που αρπάζουν από το τραπέζι του φτωχού και να παραδίνονται στους τραπεζίτες, για να συνεχίσουν την εκμετάλλευση του φτωχού».

Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε: «Τέρμα η ανοχή. Τέλος στην υπομονή. Στις 18 και στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουνε. Και γυρίζουμε σελίδα»

By