Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επίθεση Τσίπρα στην Άγκελα Μέρκελ

«Σύντομα θα βρει απέναντι της μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί ουσιαστικά για το λαό» τόνισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras-merkel

Ως μια προεκλογική κίνηση χαρακτήρισε από τις Βρυξέλλες την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας την αυριανή προγραμματισμένη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα, τονίζοντας πως η επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς στην Ελλάδα νοικοκύρης είναι ο ελληνικός λαός που θα έχει τον τελικό λόγο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η επίσκεψη Μέρκελ δεν έχει θεσμικό χαρακτήρα, όπως είχε η επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος, όπως είπε, ζήτησε να δει, ως όφειλε θεσμικά, την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε ακόμη τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με τα οποία, με την κ. Μέρκελ και την πολιτική της διαφωνεί η πλειονότητα του ελληνικού λαού.

Χαρακτηρίζοντας την πολική αυτή καταστροφική για την κοινωνία, πρόσθεσε ότι η κ. Μέρκελ «θα πρέπει να προετοιμάζεται γιατί πολύ σύντομα θα έχει απέναντί της μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί ουσιαστικά για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες χρέους μόνο από την πλευρά του ελληνικού λαού, αλλά, όπως είπε, υπάρχει και ένα ιστορικά ανεκπλήρωτο χρέος από τη πλευρά της Γερμανίας προς τον ελληνικό και όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, που αφορά το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές επανορθώσεις, θέμα το οποίο «η δική μας κυβέρνηση θα το θέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, για ιστορικούς και ηθικούς λόγους».

Πηγή: ΑΜΠΕ

By