Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Επίθεση φιλορώσων αυτονομιστών σε ουκρανικό στρατόπεδο

 Άνοιξαν πυρ παρά την εκεχειρία

ουκρανια2

Επίθεση εξαπέλυσαν σε στρατόπεδο στρατιωτικής μονάδας υπεύθυνης για τη μεταφορά κρατουμένων στο Ντονέτσκ, προπύργιο των ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, φιλορώσοι αυτονομιστές, παραβιάζοντας την εκεχειρία.

Τουλάχιστον 200 ένοπλοι έδωσαν τελεσίγραφο στη μονάδα της ουκρανικής Εθνοφρουράς, καλώντας τους στρατιώτες να παραδοθούν και να καταθέσουν τα όπλα. Όταν εκείνοι αρνήθηκαν, άνοιξαν πυρ, παρά την εκεχειρία που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές και η οποία λήγει το βράδυ της Παρασκευής.

Μπροστά από το στρατόπεδο είχε τοποθετηθεί τεθωρακισμένο όχημα των αυτονομιστών με τη ρωσική σημαία.

Κάτοικος της περιοχής, που δήλωσε ότι στηρίζει τους αυτονομιστές και ότι ο γιος του βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο, ανέφερε ότι περίπου «200 με 300 άνδρες» βρίσκονται μέσα στη μονάδα, στο κέντρο της πόλης.

Οι αντάρτες «έδωσαν τελεσίγραφο στους στρατιώτες κι εκείνοι δεν ήθελαν να παραδοθούν. Οι μαχητές της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ άρχισαν να πυροβολούν«, εξήγησε ο 49χρονος Σεργκέι.

Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε την επίθεση, σημειώνοντας ότι οι ένοπλοι απωθήθηκαν και δεν υπήρξε τραυματισμός. Σύμφωνα με την πηγή, διαπραγματεύσεις  βρίσκονται σε εξέλιξη με τους εκπροσώπους των αυτονομιστών.

Η μονάδα της Εθνοφρουράς δεν είχε λάβει μέρος στις επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού, τον Απρίλιο, στην περιοχή αυτή της ανατολικής Ουκρανίας εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών.

Η κατάπαυση του πυρός που κήρυξε το Κίεβο και έγινε αποδεκτή από τους αντάρτες λήγει στις 22:00 της Παρασκευής. Η Δύση και η Ρωσία έχουν καλέσει την Ουκρανική κυβέρνηση να παρατείνει τη διάρκειά της.

By