Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίσημη πρεμιέρα για νέα μοντέλα φυσικού αερίου

Τα νέα μοντέλα φυσικού αερίου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι φίλοι του αυτοκινήτου στην φετινή έκθεση «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ» , η οποία διοργανώνεται από τις 25/10/2014 έως τις 2/11/2014 στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας (Πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο).

Μοντέλα φυσικού αερίου των γνωστότερων αυτοκινητοβιομηχανιών όπως είναι η VOLKSWAGEN, η AUDI, η BMW και η SKODA θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις αποδόσεις αλλά και το after sales service για κάθε μοντέλο.

octavia

Η έκθεση πραγματοποιείται λίγο καιρό μετά την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για την αεριοκίνηση αλλά και την ανακοίνωση «πράσινων» μέτρων για την ενίσχυση της οικολογικής οδήγησης όπως είναι η απαλλαγή καταβολής τέλους αδείας για τα αυτοκίνητα που κινούνται με CNG.

Δεδομένου ότι η φετινή διοργάνωση αποσκοπεί να καλύψει τις ανάγκες πληροφόρησης των καταναλωτών για τις νέες τεχνολογίες όπως είναι η αεριοκίνηση, τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά, θα λάβουν χώρα παράλληλες εκδηλώσεις όπως είναι παρουσιάσεις, συνέδρια και ημερίδες αλλά και test drives στους εξωτερικούς χώρους της έκθεσης.

Οι προτάσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών

Όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα νέα μοντέλα φυσικού αερίου που έκαναν πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι πριν από λίγες ημέρες, θα την έχουν στην έκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2014. Ορισμένα από τα μοντέλα που θα παρουσιαστούν είναι:

-H νέα Octavia G-TEC (και η station wagon εκδοχή της, Combi) εξοπλίζεται με κινητήρα 1.4 TSI απόδοσης 110 hp, ο οποίος λειτουργεί με φυσικό αέριο (CNG) και εναλλακτικά με αμόλυβδη βενζίνη.

octavia2

-Το AUDI A3 G TRON φυσικού αερίου, το οποίο έχει αυτονομία για πάνω από 400 χιλιόμετρα και την δυνατότητα να διανύσει άλλα 900 χιλιόμετρα με βενζίνη. Δύο οθόνες στο ταμπλό παρέχουν στον οδηγό τρέχουσες πληροφορίες σχετικά με τη στάθμη του καυσίμου σε καθεμία από τις δεξαμενές. Το σύστημα πληροφόρησης του οδηγού επίσης εμφανίζει την τρέχουσα κατανάλωση καυσίμου με βάση το συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας. Αναπτύσσοντας 110 hp και 200 Nm ροπής, το Audi A3 Sportback g-tron έχει τελική ταχύτητα 190 km / h, ενώ χρειάζεται 11 δευτερόλεπτα για τα 0 έως 100 χλμ/ώρα. Το πεντάθυρο αυτοκίνητο καταναλώνει κατά μέσο όρο λιγότερο από 3,5 κιλά CNC ή Audi e-gas ανά 100 χλμ. – το καύσιμο που παράγεται από την οικολογική ηλεκτρική ενέργεια στην Audi. Οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι λιγότερο από 92-88 γραμμάρια ανά km στη λειτουργία του φυσικού αερίου.

octavia3

-Το νέο Passat από την Volkswagen (κυκλοφορεί σε εκδόσεις limousine και variant) και εκδόσεις του Polo και του Golf φυσικού αερίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορούν τα μοντέλα eco up! , και το Volkswagen Passat 1.4 TSI 150 PS EcoFuel.

octavia4

Όσον αφορά στο eco up!, αξίζει να σημειωθεί ότι καταναλώνει 2,9 kg CNG ανά 100km ενώ εκπέμπει μόλις 79gr/kmCO2. Για να γίνει ιδιαίτερα αντιληπτό το χαμηλό κόστος χρήσης που εξασφαλίζει το eco up! αρκεί να αναφέρουμε ότι με 0,97€(τρέχουσα τιμή ανά κιλό του CNG) και με μέση κατανάλωση 2,9 κιλά CNG, απαιτεί μόλις 2,8€ για κάθε 100 χιλιόμετρα! Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με 2 δεξαμενές φυσικού αερίου συνολικής χωρητικότητας 11kg ενώ εναλλακτικά μπορεί να κινηθεί και με βενζίνη καθώς διαθέτει ρεζερβουάρ χωρητικότητας 10lt. Συνδυαστικά, η αυτονομία του eco up! ανέρχεται στα 580χλμ.

octavia5

Τέλος, ο κινητήρας 1.4 TSI 150 PS Eco Fuel εξασφαλίζει στο αυτοκίνητο πολύ καλές επιδόσεις, χαμηλό κόστος σε καύσιμα και περιορισμένες εκπομπές CO2. Επιταχύνει στα 100 χλμ/ώρα σε 9,8 δευτερόλεπτα, έχει μέγιστη ταχύτητα 214 χλμ/ώρα, ενώ καταναλώνει μόλις 4,3 κιλά φυσικού αερίου / 100χλμ.

Η έκθεση λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00-21.00 και Σάββατο και Κυριακή 11.00-21.00.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By