Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Βενιζέλου σε πρότυπη μονάδα παραγωγής γάλακτος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημερώθηκε για την αλυσίδα παραγωγής πρότυπης μονάδας επεξεργασίας γάλακτος στο Κιλκίς.

fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής πρότυπη μονάδα επεξεργασίας γάλακτος στο Κικλίς, συνοδευόμενος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαφτάρη, και στελέχη του κόμματος. Κατά την επίσκεψή του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επεσήμανε τη συμβολή της μονάδας παραγωγής στον πρωτογενή τομέα και στην αγροτική οικονομία.

Μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα στο Ν. Κιλκίς, στην πρότυπη φάρμα Κουκάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε σε μία πρότυπη, καθετοποιημένη μονάδα στο νομό Κιλκίς, μία μονάδα που μας δείχνει τι σημαίνει ποιότητα και ποιο είναι το μέλλον και της ελληνικής γεωργίας αλλά και της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων. Γιατί η καθετοποίηση της παραγωγής έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Από το λιβάδι και τη φυτική παραγωγή, που δίνει τις ζωοτροφές, μέχρι την κτηνοτροφία και από την κτηνοτροφία μέχρι τη βιομηχανία γάλακτος ή τη βιομηχανία άλλων τυποποιημένων τροφίμων.

Αυτό τελικά το εκτιμά ο καταναλωτής, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλον τον κόσμο. Και έτσι έχουμε επιχειρήσεις εξαγωγικές , έτσι έχουμε κίνητρα για τους αγρότες, κίνητρα για τους νέους μας, που πρέπει να γυρίσουν στην πρωτογενή παραγωγή γιατί εκεί υπάρχουν δουλειές, εκεί υπάρχουν ευκαιρίες, για επενδύσεις και νέου τύπου αγροτική παραγωγικότητα και επιχειρηματικότητα.

Αυτά τα συζητήσαμε όμως και με μία ομάδα αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού Κιλκίς που μας μετέφεραν τον παλμό και στη φυτική παραγωγή και την κτηνοτροφία. Η κτηνοτροφία είναι άλλωστε το μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα. Ήταν ένα μεγάλο κενό στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών μας. Έχουμε το μεγάλο πρόβλημα να εισάγουμε κρέας, να εισάγουμε τρόφιμα, γιατί δεν έχουμε διατροφική επάρκεια. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα πανευρωπαϊκό που πρέπει να το ξεπεράσουμε.

Φυσικά ο Έλληνας αγρότης έχει τεράστια προβλήματα. Έχει προβλήματα με το κράτος, με τη φορολογία, έχει προβλήματα με τον τραπεζικό τομέα, έχει προβλήματα με την ίδια την αγορά που πληρώνει με καθυστέρηση. Και δεν πληρώνει μόνο τον αγρότη, αλλά κάθε παραγωγό με καθυστέρηση. Μιλήσαμε και για αυτά και θα κινηθούμε συντονισμένα και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Θανάση Τσαυτάρη, αλλά και με όλα τα άλλα υπουργεία τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στα ζητήματα του αγρότη.

Γιατί δεν μπορεί μόνο του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να λύσει τα προβλήματα τα οποία αφορούν το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Ενέργειας, το υπουργείο Ανάπτυξης.

Νομίζω ήταν μία πολύ χρήσιμη συνάντηση και ένα πολύ χρήσιμο και ωραίο παράδειγμα για το τι πετυχαίνουμε και τι μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερο, ως Έλληνες, στον τομέα αυτό».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By