Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Δένδια σε στρατιωτικά φυλάκια

«Ο ελληνικός λαός σήμερα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής»

dendias-xios5

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφτηκε σήμερα την 1η Στρατιά, το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε/ΕΣΕΕ), καθώς και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ).

Οι επισκέψεις έγιναν στο πλαίσιο των ενημερωτικών επισκέψεών του σε μείζονες σχηματισμούς και στρατιωτικά φυλάκια.

Τον κ. Δένδια ενημέρωσαν ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο στρατιωτικός διοικητής της Επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Γάλλος υποστράτηγος Φιλίπ Ποντιέ και ο επιτελάρχης του Ε/ΕΣΕΕ ταξίαρχος Χρήστος Δρίβας, καθώς και ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, α αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Δένδιας μετέβη στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) ενώ συνομίλησε με τα πληρώματα επιφυλακής της 337 Μοίρας Παντός Καιρού και ενημερώθηκε από τους διοικητές της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) και της εν λόγω μοίρας.

«Ο ελληνικός λαός σήμερα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Όσοι υπηρετούν στις συγκεκριμένες νευραλγικές θέσεις προασπίζονται όχι μόνο την ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας μας, αλλά και την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή. Χάρη και στο δικό τους έργο, η Ελλάδα αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα, σε ένα ιδιαίτερα ασταθές περιβάλλον.

Παρά την οικονομική κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις υπενθυμίζουν σε όλους ότι η πατρίδα είναι όρθια και αξιοπρεπής», επισήμανε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του προς τα στελέχη των τριών μειζόνων σχηματισμών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα διαβεβαίωσε «εκ της θεσμικής του υποχρέωσης ως υπουργού Εθνικής Άμυνας», να εργασθεί «ώστε η αναγνώριση που απολαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να αποκτήσει και ένα στοιχείο αποκατάστασης του επιπέδου της ζωής τους στα προ της κρίσης επίπεδα».

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

By