Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Κικίλια στο Ρέθυμνο

 Ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Ελληνική Αστυνομία και η Πυροσβεστική στον νομό

kikiliasOOO

«Όλα τα προβλήματα έχουν τη λύση τους μέσα από ουσιαστική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες στις τοπικές κοινωνίες», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, σήμερα από το Ρέθυμνο ενώ κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους με την προστασία του πολίτη και την πολιτική προστασία να επαγρυπνούν και να καταθέτουν τους προβληματισμούς τους και τις προτάσεις τους, έτσι ώστε «να υπάρχει διαρκής επαγρύπνηση με όλο τον μηχανισμό, για να προασπίσουμε τον φυσικό πλούτο της χώρας μας, τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, καθώς και τους 20 εκατομμύρια τουρίστες που αναμένουμε να επισκεφθούν τη χώρα μας».

Ο υπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων του νομού, ενώ επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή της, Πύραρχο Δημοσθένη Μπουντουράκη.

Ο κ. Κικίλιας, ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στον νομό, δήλωσε πως γνωρίζει τα θέματα που υπάρχουν, κυρίως όμως λόγω του ότι προέρχεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως τόνισε, μπορεί να έχει μία βαθύτερη και ουσιαστικότερη γνώση για τα προβλήματα υπηρεσιών αλλά και των πολιτών. «Τα προβλήματα υπάρχουν με τα εναέρια και επίγεια μέσα και είναι γνωστά… Εμείς ούτε θα τα υποβαθμίσουμε ούτε θα αφήσουμε την επίλυσή τους στην τύχη τους… Επίσης, η κατάλληλη στέγαση των αστυνομικών υπηρεσιών και οι προβλεπόμενες συνθήκες εργασίας αποτελούν βασική προϋπόθεση για την εκτέλεση του έργου τους και ενημερώθηκα για τα προβλήματα στις υποδομές του Αστυνομικού Μεγάρου που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε τα εχέγγυα για μία Αστυνομία αποτελεσματική, με ουσιαστικό κοινωνικό ρόλο. Όλοι οι αστυνομικοί είναι σημαντικοί και αξιέπαινοι για το έργο που με αυταπάρνηση προσφέρουν».

By