Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν ο Σαμαράς

Τα ενεργειακά στην ατζέντα των συνομιλιών του με την ηγεσία της χώρας.

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αζέρο Πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγιεφ έγινε σε φιλικό και φιλόξενο κλίμα.

Επίσης ανέφεραν ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τα περιθώρια ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού.

Ο κ. Σαμαράς επέδωσε στον κ. Αλίγιεφ πρόσκληση του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για επίσκεψη στην Αθήνα. Αντίστοιχα ο Αζέρος Πρόεδρος προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να πραγματοποιήσει στο μέλλον και επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν.

 

Η αποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κίνα κρίνεται από τον ίδιο θετική, μετά την άτυπη συνομιλία που είχε χθες με τους δημοσιογράφους.

«Υπάρχουν και εκείνοι που για λόγους μικροπολιτικού και πρόσκαιρου συμφέροντος επενδύουν στο να αποτύχουμε. Ξέρω ότι οι Έλληνες πολίτες χαίρονται με τα θετικά που πετύχαμε, σε εκείνους που ποντάρουν στην αποτυχία μας δεν θα τους κάνω την χάρη να υποχωρήσω και δεν θα τους κάνει την χάρη αυτή ούτε ο ελληνικός λαός, άλλωστε με τον κ. Τσίπρα δεν συμφωνούν και ορισμένες τουλάχιστον από τις συνιστώσες του», ήταν το σχόλιο του Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπτρα περί ακύρωσης των ιδιωτικοποιήσεων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η στόχευση της κυβέρνησης με το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν να μπει η Ελλάδα στα επενδυτικά πλάνα της Κίνας, επενδυτικά με την συμμετοχή τους στις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις με την ανάπτυξη τουριστικών ρευμάτων προς την χώρα μας.

By