Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη στο Αφγανιστάν πραγματοποιεί ο Ερντογάν

Θα συναντηθεί με τον Αφγανό ομόλογό του, Άσραφ Γάνι

erdogan_2

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στην Καμπούλ, όπου θα συναντηθεί με τον Αφγανό ομόλογό του, Άσραφ Γάνι, ως ένας από τους πρώτους αρχηγούς κράτους που μεταβαίνουν στο Αφγανιστάν μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις δύο κυβερνήσεις.

Ο κ. Ερντογάν έφθασε στην Καμπούλ το μεσημέρι. Στη διάρκεια της επίσκεψής του, θα συναντηθεί με τον κ. Γάνι στο προεδρικό παλάτι και θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα. Οι δύο άνδρες αναμένεται να παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποίος εξελέγη τον Αύγουστο μετά την μακρά του θητεία ως πρωθυπουργός, αναμένεται να επισκεφθεί βάση του αποσπάσματος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, το οποίο συμμετέχει στην αποστολή του NATO στο Αφγανιστάν.

Προβλέπεται ακόμη να έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της αφγανικής κυβέρνησης Αμπντουλά Αμπντουλά και με τον αντιπρόεδρο Ρασίντ Ντόστουμ, άλλοτε πολέμαρχο και επικεφαλής της κοινότητας των Ουζμπέκων στο Αφγανιστάν, η οποία έχει στενές σχέσεις, ιδίως γλωσσικές και πολιτιστικές, με την Τουρκία.

Αναμένεται να επιστρέψει στη χώρα του αργότερα μέσα στην ημέρα.

By