Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επίσπευση της συζήτησης για την ΕΡΤ θα ζητήσουν τα κόμματα

Η διάσκεψη των προέδρων θα αποφασίσει το χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών πρωτοβουλιών που έλαβαν τα κόμματα για τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

vouli psifisi polynomosxedioyΤο χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών πρωτοβουλιών που ανέλαβαν τα κόμματα για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την υπουργική απόφαση που ακολούθησε οδηγώντας στο κλείσιμο της ΕΡΤ, θα συζητηθεί στη σημερινή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν καταθέσει κοινή πρόταση νόμου για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προχώρησαν σε αντίστοιχες μεμονωμένες πρωτοβουλίες, με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή.

Την ίδια ώρα, στο «επίκεντρο» θα βρεθεί και η λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης, καθώς έχει προγραμματιστεί να γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, της πρότασης Νόμου που έχει κατατεθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο και τους βουλευτές του κόμματος και με την οποία προτείνεται η Ίδρυση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ερωτηθείς χθες από δημοσιογράφους για το χρονοδιάγραμμα συζήτησης των προτάσεων νόμου των κομμάτων απάντησε πως «θα γίνει ότι ορίζει ο Κανονισμός».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By