Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Επίσπευση της διαδικασίας για αναστολή της χρηματοδότησης προς τη Χρυσή Αυγή

Η επίμαχη τροπολογία θα αποσυρθεί από το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και θα επανα-κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

BouliΗ βούληση της κυβέρνησης να σβήσει από το χάρτη τη Χρυσή Αυγή, αφαιρώντας ένα – ένα τα «μαξιλαράκια προστασίας» που τους παρέχει η παρουσία τους στη Βουλή, αποτυπώνεται στην απόφαση επίσπευσης των διαδικασιών που αφορούν στην αναστολή της χρηματοδότησης προς το νεοναζιστικό μόρφωμα.

Μετά τα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά για τη δράση της Χρυσής Αυγής κρίθηκε επιβεβλημένη από την κυβέρνηση η απόφαση να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατό η τροπολογία που έχει καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης προς το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Στο πλαίσιο αυτό η επίμαχη τροπολογία θα αποσυρθεί από το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων και καταδίκων και να επανα-κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που ρυθμίζει θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που εισάγεται νωρίτερα από εκείνο του υπουργείου Δικαιοσύνης προς συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση κομμάτων, όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.

Αμέσως μετά αναμένεται να συζητηθούν και τα θέματα της περικοπής των προνομίων των βουλευτών που έχουν προφυλακιστεί, όπως η βουλευτική αποζημίωση, οι συνεργάτες, αλλά και οι ατέλειες που δικαιούνται ως απόρροια της βουλευτικής έδρας που κατέχουν. ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν διαφωνήσει με το ενδεχόμενο αυτό σε αυτή τη φάση, με την Κουμουνδούρου να ζητά συνολική αντιμετώπιση και το κόμμα του Π. Καμμένου να σημειώνει πως θα πρέπει να υπάρξουν τελεσίδικες αποφάσεις.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης  με σημερινές του δηλώσεις εμμένει ότι το «με ποιους όρους θα ανασταλεί η χρηματοδότηση και τα προνόμια των βουλευτών είναι ζήτημα πολιτικής διαβούλευσης και συναρτάται βεβαίως και με την πρόοδο των ερευνών της δικαιοσύνης αφού μόλις σήμερα θα μας γνωστοποιηθούν τα παραπεμπτικά της Εισαγγελίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής».

Στη δήλωσή του επιτίθεται μάλιστα, στη ΝΔ ότι επιχειρεί να συσκοτίσει ή να συμψηφίσει με επικοινωνιακές εντυπώσεις την πολύμηνη συγκάλυψη που παρείχε στις εκατοντάδες ενέργειες της εγκληματικής συμμορίας, τις οποίες επί διετίας το αντιφασιστικό κίνημα, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς δημοσιοποιούσαν.

«Επιχειρεί να στηρίξει τον διχαστικό και ανιστόρητο συμψηφισμό των δήθεν δύο άκρων, που έχει ως βασική γραμμή ώστε να οξύνει την πολιτική της εναντίον των κοινωνικών αγώνων και να διαμορφώσει συναινέσεις στη μνημονιακή πολιτική, επί του προκειμένου για ακόμα φορά σημειώνουμε ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» και ότι η (πολιτική) βλακεία είναι ανίκητη».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By