Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επίσχεση εργασίας αποφάσισαν οι ιδιωτικές κλινικές

Προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ)

eopyy600_400

Οι ιδιωτικές κλινικές προχωρούν από τη επόμενη Πέμπτη 3 Ιουλίου σε επ ΄ αόριστον επίσχεση εργασίας προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ). Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών δεν δέχεται τα μέτρα της υποχρεωτικής έκπτωσης (rebate) και του μηχανισμού αυτόματης επιστροφής υπερβάσεων (claw back) και ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.

Με επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά την παρέμβασή του, ώστε να προωθηθεί στη Βουλή ρύθμιση με την οποία «θα αποκαθίστανται όλες οι άδικες μισθολογικές περικοπές, οι οποίες επιβλήθηκαν από το 2012 στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο».

Την άμεση εξόφληση των φαρμάκων του Μαρτίου, όπου παρατηρείται καθυστέρηση, ζητούν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν επιφυλάξεις για τη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, τονίζοντας ότι «κοινωνική πολιτική στην υγεία χωρίς αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης πάνω από τα 2 δισ., δεν μπορεί να γίνει. Φαρμακευτική κάλυψη στους ανασφάλιστους δεν μπορεί να δοθεί, στερώντας τα φάρμακα από τους ασφαλισμένους, και τούμπαλιν».

By