Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επανεμφάνιση Μαζιώτη βλέπουν στη ληστεία της Κλειτορίας

Ο τρόπος που κινήθηκαν οι δράστες προβλημάτισαν τις αρχές

maziotsi_roupa622

Τον Νίκο Μαζιώτη «βλέπει» πίσω από τη ληστεία σε τράπεζα στην Κλειτορία Καλαβρύτων, η ΕΛ.ΑΣ και η Αντιτρομοκρατική.

Οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται με αμείωτη ένταση καθώς οι δράστες ήταν βαριά οπλισμένοι, ενώ είχαν συμπλακεί και με δυο αστυνομικούς πυροβολώντας τον έναν στο πόδι, αφαιρώντας του στη συνέχεια το υπηρεσιακό του όπλο.

Οι αστυνομικές αρχές εξαρχής έκαναν λόγο για «άρωμα» τρομοκρατίας πίσω από την εν λόγω ληστεία, ενώ σχετικά σενάρια φούντωσαν ακόμα περισσότερο μετά και την επανεμφάνιση των Μαζιώτη-Ρούπα με επιστολή τους σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, υπέρ της ένοπλης δράσης.

Τα στοιχεία που «φωτογραφίζουν» τους δράστες

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την αστυνομία, δύο δράστες, νεαρής ηλικίας, μπήκαν στην τράπεζα, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ περίπου.

Κατά τη διαφυγή τους συνεπλάκησαν με αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, τον οποίο τραυμάτισαν με πυρά στο πόδι και στη συνέχεια του αφαίρεσαν το υπηρεσιακό του όπλο. Το όχημα διαφυγής των δραστών βρέθηκε καμένο σε κοντινή τοποθεσία, αργά το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο τραυματίας αστυνομικός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας.

Η «ψυχραιμία» που έδειξαν οι δύο νεαροί και το γεγονός ότι δεν δίστασαν να πυροβολήσουν προβλημάτισε τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής σε συνδυασμό με την ημερομηνία που επέλεξαν για να χτυπήσουν. Η 10η Μαρτίου, ήταν η ημέρα που σκοτώθηκε το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Λάμπρος Φούντας το 2010.

By