Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Επαφές Γκάουκ με Παπούλια, Βενιζέλο, Μεϊμαράκη και Τσίπρα

Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το σημερινό πρόγραμμα του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

germany Joachim-Gauck

Συνάντηση με τον τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το σημερινό πρόγραμμα του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιοκίμ Γκάουκ, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη χώρα μας.

Ο Γερμανός Πρόεδρος επισκέπτεται την Ελλάδα αποδεχόμενος την πρόσκληση του Έλληνα Προέδρου, Κάρολου Παπούλια, με τον οποίο θα μεταβεί, το μεσημέρι της Παρασκευής, στα Γιάννενα και το δημοτικό διαμέρισμα Λιγκιάδων, όπου τον Οκτώβριο το 1943, οι Γερμανοί είχαν εκτελέσει 81 κατοίκους και μέλη της εβραϊκής κοινότητας. Νωρίτερα, ο κ. Γκάουκ θα συναντηθεί με εκπροσώπους ελληνικών νεοφυών καινοτόμων εξαγωγικών επιχειρήσεων. Στα Γιάννενα, ο κ. Γκάουκ θα επισκεφθεί και την τοπική Συναγωγή και θα έχει συνάντηση με μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας Ιωαννίνων.

Από την Ελλάδα θα αναχωρήσει για το Βερολίνο το βράδυ της Παρασκευής.

By