Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επαφές Τζον Κέρι στην Σαουδική Αραβία για τους τζιχαντιστές

Στο επίκεντρο το θέμα της αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους

john kerry-keri

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι θα συναντηθεί αύριο και την Πέμπτη στη Σαουδική Αραβία με τους υπουργούς Εξωτερικών των έξι μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, του Ιράκ, της Ιορδανίας και της Αιγύπτου με θέμα την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε αιγύπτιος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Τζέντα, στο πλαίσιο της δέσμευσης των ΗΠΑ για τη συγκρότηση ευρέος συνασπισμού με τη συμμετοχή περισσότερων των 40 χωρών για την εξουδετέρωση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που σπέρνει τον τρόμο στο Ιράκ και τη Συρία, διευκρίνισε ο αιγύπτιος αξιωματούχος.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας (Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά εμιράτα, Μπαχρέιν και Ομάν), της Αυγύπτου, της Ιορδανίας και του Ιράκ «θα συναντήσουν τον κ. Κέρι την Τετάρτη και την Πέμπτη στη Τζέντα στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», δήλωσε ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

Στη Βηρυτό, κυβερνητικός αξιωματούχος ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι και ο επικεφαλής της λιβανικής διπλωματίας Γκεμπράν Μπασίλ, θα συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις της Τζέντα.

By