Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Επεισοδιακή η μέρα για το γήπεδο της ΑΕΚ…

Μαζικές ήταν οι διαδηλώσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια! Οπαδοί της ΑΕΚ αλλά και άτομα που τάσσονται κατά του ρυθμιστικού σχεδίου -κατ” επέκταση, και κατά του γηπέδου, πραγματοποίησαν μαζικές συγκεντρώσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια.

sigkentrosi_filadelfeia001

Περίπου 1000 άτομα, πολλοί εξ αυτών αντιεξουσιαστές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, κατευθύνθηκαν με πορεία από τον σταθμό των Άνω Πατησίων προς την πλατεία Πατριάρχου, προκειμένου να ενισχύσουν την πρωτοβουλία κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας που αντιτίθενται στο ρυθμιστικό σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει και την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.

thumbnail (1)

Οι οπαδοί της Ένωσης από την άλλη πλευρά συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ερασιτεχνικής στην οδό Δεκελείας.

Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν έντονη και απέτρεψε τυχόν επεισόδια.

sigkentrosi_filadelfeia002

Στην εκτόνωση του τεταμένου κλίματος προσπάθησαν να συμβάλλουν νωρίτερα και οι δημοτικές παρατάξεις της περιοχής. Σε κοινή τους ανακοίνωση λοιπόν ανέφεραν:

«Τόσο κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όσο και μετεκλογικά, οι δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας εξέφρασαν τις απόψεις τους, τόσο για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο όσο και για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.

Ανεξάρτητα από την άποψη του καθενός για τα παραπάνω, οφείλουμε ως επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, να καταδικάσουμε κάθε μορφή βίας και να διαφυλάξουμε την ομαλότητα στην πόλη μας, επιδιώκοντας την λύση των διαφορών και των προβλημάτων, με συζήτηση και δημοκρατικό διάλογο».

By