Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επεισόδια στη συγκέντρωση μαθητών – φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας

Μέχρι στιγμής έχει προσαχθεί ένα άτομο

ΑΘΗΝΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μαθητές σχολείων της Αττικής, με αιχμή τα κενά στα σχολεία και την Τράπεζα Θεμάτων.

Αυτή τη στιγμή, δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει με κλούβες τον δρόμο. Νωρίτερα, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια ανάμεσα σε 30 περίπου διαδηλωτές και τα ΜΑΤ. Η ομάδα των διαδηλωτών αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της διαδήλωσης, πήγε σε παρακείμενη παιδική χαρά και ξεκίνησε αντεγκλήσεις με τα ΜΑΤ, πετώντας πέτρες, ενώ η αστυνομία απάντησε με κρότου-λάμψης. Μέχρι στιγμής έχει προσαχθεί ένα άτομο.

Σημειώνεται πως ο κύριος όγκος της διαδήλωσης που αποτελείται από περίπου 600 άτομα απλά φωνάζει συνθήματα και διαμαρτύρεται ειρηνικά.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία των φοιτητών συναντήθηκε με τον Χριστόφορο Σκαμνάκη, σύμβουλο του υπουργού Παιδείας για θέματα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και του κατέθεσαν τα αιτημάτά τους.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τον Απόστολο Παπακωνσταντίνου, διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού παιδείας Αλέξανδρου Δερμετζόπουλου, καταθέτοντας και εκεί τα αίτηματα τους.

By