Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Επενδύσεις άνω των 500.000 ευρώ από τη Frigoglass

Αναδιάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας στο εργοστάσιο της Κάτω Αχαΐας

frigoglassΣε αναδιάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας του εργοστασίου που διατηρεί στην Κάτω Αχαΐα ανακοίνωσε ότι προχωρά η Frigoglass αναλαμβάνοντας επενδύσεις που σε πρώτη φάση θα είναι ύψους 500.000-800.000 ευρώ.

Μετά τις αλλαγές, στο εργοστάσιο της Κάτω Αχαΐας θα υπάρχουν οι εξής δραστηριότητες:
– Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών (Service Center): Παραγωγή ανταλλακτικών για την Ευρώπη (με τη μεταφορά παραγωγής από το εξωτερικό) και Κέντρο Ανακατασκευής Ψυγείων.
– Παραγωγή Εξειδικευμένων Προϊόντων: Γραμμή παραγωγής ψυγείων ανοιχτού τύπου.

Παράλληλα, προκειμένου να μειωθεί το λειτουργικό κόστος, το οποίο θα συμβάλλει στη διασφάλιση της μακρόχρονης βιωσιμότητας του εργοστασίου, η εταιρία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το Σωματείο των εργαζομένων για την από κοινού κατάρτιση νέου μισθολογικού πλάνου.

Επισημαίνεται, ότι με βάση το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης διασφαλίζεται πλήρως το σύνολο των θέσεων εργασίας, καθώς το εργατικό δυναμικό μεταφέρεται στις νέες γραμμές παραγωγής που αφορούν την ανακατασκευή ψυγείων και την παραγωγή ανταλλακτικών. Ταυτόχρονα, διασφαλίζεται και πάλι η 5ήμερη εργασία για το σύνολο των εργαζομένων που μέχρι σήμερα απασχολούνταν με το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας.

Όπως σημειώνεται, στρατηγική απόφαση και δέσμευση της εταιρίας είναι η διατήρηση και η περαιτέρω ανάπτυξη του εργοστασίου, ώστε το εργοστάσιο της Κάτω Αχαΐας να ενδυναμώσει την παρουσία του, στηρίζοντας την τοπική οικονομία της Αχαΐας, αλλά και της χώρας γενικότερα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By