Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επενδύσεις ύψους 58 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Σχέδια για την επόμενη τριετία στην ελληνική αγορά

athinaiki-zithopoiia-660Επενδύσεις ύψους 58 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία ανακοίνωσε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Tύπου ο διευθύνων σύμβουλός της Ζωούλλης Μηνά «είμαστε εδώ για να διατηρήσουμε τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουμε νέες».

Αναφερόμενος στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας επισήμανε ότι οι συνολικές πωλήσεις το 2013 ανήλθαν σε 315 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 8% σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη χρήση. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 32,3 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά ζημίες οι οποίες, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, ήταν αποτέλεσμα της στρατηγικής της απόφασης να επιλέξει την άμεση και άπαξ απόσβεση του κόστους που προέκυψε από τις της αλλαγές που πραγματοποίησε στον τρόπο λειτουργίας, προκειμένου να διασφαλίσει το υγιές και βιώσιμο μέλλον της στην ελληνική αγορά.

Επίσης, η εταιρεία πέτυχε συνολική ανάπτυξη του όγκου πωλήσεων κατά 1,8%, ανάπτυξη του όγκου πωλήσεων του νερού ΙΟΛΗ κατά 43% και της μπίρας ΑΛΦΑ κατά 46%. Το 2013 οι εξαγωγές της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας παρουσίασαν αύξηση 9%. Σημειώνεται ότι ο συνολικός τζίρος από εξαγωγές ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ.

By