Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επενδύσεις: 19 εκατ. «ρίχνει» η Αθηναϊκή Ζυθοποιία για κέντρο ανάπτυξης και καινοτομίας

Νέες επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ ετοιμάζει η εταιρία μέχρι το 2016

athinaiki03

Το ποσό των 19 εκατ. ευρώ θα επενδύσει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία για τη δημιουργία κέντρου ανάπτυξης και καινοτομίας στις εγκαταστάσεις της Αθήνας Κέντρου  Καινοτομίας  με  Μονάδα Μικροζυθοποιίας. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση σε αυτό θα αναπτύσσονται νέες συνταγές και πρωτοποριακές τεχνικές ζυθοποίησης για καινοτόμα προϊόντα και συσκευασίες – τα πιο πετυχημένα από τα οποία θα μπαίνουν στην παραγωγή – ώστε να ενισχυθεί περισσότερο η κουλτούρα μπίρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει δημιουργηθεί στη Διεύθυνση Marketing ειδικό τμήμα Καινοτομίας, ενώ ενισχύεται το Χημείο στην Αθήνα.  Παράλληλα θα ενισχυθούν και οι άλλες παραγωγικές μονάδες της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Στόχος είναι, ως το 2015, να τριπλασιαστεί το ποσοστό του κύκλου εργασιών της εταιρίας που προέρχεται από την καινοτομία.

Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις της Αθήνας δημιουργείται το Κέντρο Διακίνησης για την Κεντρική Ελλάδα και τα νησιά βελτιώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την εξυπηρέτηση των πελατών. Στόχος αυτών των ενεργειών είναι η αύξηση των εξαγωγών και το άνοιγμα σε νέες ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Το επενδυτικό πλάνο του ομίλου φθάνει σε ύψους τα 19 εκατ. ευρώ εντός του 2014 και προγραμματίζονται επενδύσεις 50 εκατ. ευρώγια την επόμενη τριετία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By