Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος ο Καραμολέγκος

Παραδόθηκε ο ένας δράστης της απαγωγής του 55χρονου επιχειρηματία Μ. Καραμολέγκου, ενώ συνελήφθη και ένας δεύτερος

1

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Εμμανουήλ Καραμολέγκου που απήχθη χθες στις 23:50 το βράδυ κοντά στο σπίτι του στον Γεράκα. Ο 55χρονος απήχθη κατά την επιστροφή του από το εργοστάσιο της εταιρείας του στο Κορωπί.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος κρατείτο σε αγροικία στην Κερατέα και φέρεται να είναι καλά στην υγεία του, έπεισε έναν εκ των απαγωγέων, να παρουσιαστούν από κοινού στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Επίσης, λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα συνελήφθη από την ΕΛΑΣ και ένας ακόμη εκ των δραστών, σε ταξί που επέβαινε στην περιοχή του Μαρκόπουλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία, τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μηχανές, ανέκοψαν την πορεία του αυτοκινήτου του κ. Καραμολέγκου και τον έβαλαν σε ένα βανάκι της εταιρείας και τον μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία.

Συγκεκριμένα, στη συμβολή των οδών Κλεισθένους και Όσσας στην περιοχή του Γέρακα οι κακοποιοί πλεύρισαν το αυτοκίνητο του κ. Καραμολέγκου και υποχρεώσαν τον 55χρονο επιχειρηματία να σταματήσει και αφού τον γρονθοκόπησαν τον απήγαγαν.

Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. Ο γιος του επιχειρηματία αναγνώρισε τα γυαλιά του πατέρα του, που βρέθηκαν στο σημείο της απαγωγής. Οι δράστες επικοινώνησαν με την οικογένεια και ζήτησαν λύτρα 2 εκατ. ευρώ.

Η όλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα, κάτι που ζήτησαν τα συγγενικά πρόσωπα του επιχειρηματία. Τελικά, το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι ο Μ.Καραμολέγκος απελευθερώθηκε και βρίσκεται στο ΑΤ Κερατέας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο απαχθείς κατάφερε να πείσει έναν από τους δράστες, που είχε τον ρόλο να τον επιτηρεί στο σημείο, όπου τον είχαν οδηγήσει μετά την απαγωγή, ότι η Αστυνομία μέσω τηλεφώνων τούς είχε εντοπίσει και ήταν όλοι υπό παρακολούθηση. Γι” αυτό, το καλύτερο που είχαν να κάνουν, ήταν να παραδοθούν. Έτσι ο δράστης – φρουρός του δέχθηκε να μεταβούν μαζί στο Τμήμα της Κερατέας, όπου αμφότεροι εξετάζονται. Ταυτόχρονα, γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων απαγωγέων. Ο δράστης και ο  επιχειρηματίας αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση.

Εξάλλου στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται και δεύτερο μέλος από τους απαγωγείς, που συνελήφθη στην περιοχή του Μαρκόπουλου, ενώ επέβαινε σε ένα ταξί.  Στη σύλληψη του δεύτερου δράστη οδήγησαν οι πληροφορίες που έδωσε ο δράστης που παραδόθηκε στους αστυνομικούς για τους συνεργούς του. O Οι δύο συλληφθέντες είναι μολδαβοί πολίτες, ενώ ο εγκέφαλος φέρεται να είναι έλληνας υπήκοος, ενώ ο δράστης που παραδόθηκε φέρεται ότι ήταν εργαζόμενος στην επιχείρηση του κ. Καραμολέγκου.

550_334_290180

Η ανακοίνωση της Καραμολέγκος

Ωστόσο, η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος προέβη το απόγευμα σε ανακοίνωση που επιβεβαίωνε το συμβάν.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε:«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που εμπλέκουν τον ιδιοκτήτη της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος A.E., κ. Εμμ. Καραμολέγκο, σε υπόθεση απαγωγής, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι υπάρχει σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα. Σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος Α.Ε. συνεχίζει απρόσκοπτα».

Ωστόσο, γύρω στις 5 απόγευμα ο δράστης παρουσιάστηκε στο ΑΤ Κερατέας μαζί με τον Εμμανουήλ Καραμολέγκο και παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος είχε λάβει πριν από λίγες ημέρες ομολογιακό δάνειο ύψους 2,3 εκατ. ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By