Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιθέσεις στην Ευρώπη σχεδίαζε η Αλ Κάιντα σύμφωνα με τη Bild

Ο φόβος της τρομοκρατίας ξυπνά και πάλι στην Ευρώπη, καθώς σύμφωνα με τη Bild η Αλ Κάιντα σχεδίαζε επιθέσεις σε σιδηροδρόμους.

ΟΣΕ επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας τραίνα ράγεςΕπικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις μυστικές υπηρεσίες, η γερμανική εφημερίδα γράφει τη Δευτέρα ότι η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο επιθέσεων κατά σιδηροδρομικών δικτύων υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη.

Η Αλ Κάιντα θα μπορούσε, σύμφωνα με τη Bild, να επιτεθεί με πράξεις δολιοφθοράς σε γραμμές ή σήραγγες και ακόμη και με βόμβες σε αμαξοστοιχίες. Οι πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές επιθέσεις προέρχονται από την  αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), η οποία έχει υποκλέψει μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ ανώτερων στελεχών της Αλ Κάιντα, πριν από λίγες εβδομάδες.

Οι γερμανικές αρχές παρακολουθούν εδώ και δύο εβδομάδες το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τους σταθμούς μετεπιβίβασης, αλλά ιδιαίτερα τις γραμμές στις οποίες ταξιδεύουν αμαξοστοιχίες υψηλής ταχύτητας, ενώ μεταξύ των μέτρων που έχουν ληφθεί είναι και οι περιπολίες φρουρών με πολιτικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By